En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı: Karanlık odaları açıyoruz

8 Ocak 2010 20:36 tsi
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bizim iktidarımızda karanlık oda yoktur, tam aksine karanlık odaları açıyoruz'' dedi.

Bakan Yazıcı, AK Parti Kütahya İl Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasetle meşgul olan insanların farklı şekillerde kategorize edilebileceğini söyledi.

''Hizmet ölçeğini dikkate alarak değerlendirdiğinizde Türkiye'de hizmet üretenler, projesi olanlar, sorun çözenler, bir de laf üretenler, boşboğazlık yapanlar, yapılan işleri küçümseyenler vardır'' diyen Yazıcı, kamu kuruluşlarını daha fonksiyonel hale getirmek gerektiğini bildirdi.

Bakan Yazıcı, gümrük başmüdürlüklerinin 18 olan sayısını 14'e indireceklerini ifade ederek, dış ticaret rakamlarına bakacaklarını, yenileri açılması gerekiyorsa da bunları faaliyete geçireceklerini anlattı.
AK Parti iktidara geldiğinde 15 bin kilometre duble yol hedeflediklerini anımsatan Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Muhaliflerimiz bize 'hayalci' dediler. İktidarımızın 7 yılında 11 bin kilometre duble yol yaptık. Yaptığımız bazı yollar belki kalite bakımından beklediğimiz seviyede değildir ancak bu yolların yapılması önemlidir. Bizim gündemimizde proje var. Bizden önceki dönemde hükümetler toplanamazdı. Onların hükümetlerinin toplanması haber konusu olurdu. 3 Kasım 2002'den bu yana Bakanlar Kurulu her hafta gündemli olarak toplanır.

'500 bin konut üreteceğiz' dedik. TOKİ bizden önce de vardı, biz kurmadık. TOKİ'yi bugün Türkiye'de tanınır şekilde fonksiyonel hale getiren biziz. TOKİ şimdi sosyal konut üretecek, 1 oda ve 1 salon, 45 metrekare olacak. Bunları sosyal güvenceden yoksun vatandaşlara üreteceğiz.''

-TÜRKİYE'NİN BM GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELİĞİ-

Yazıcı, Türkiye'nin, 2003 yılı başından bu yana her alanda değişim ve dönüşümü yaşadığına dikkati çekerek, buna sağlık, ulaştırma ve sosyal güvenlik alanlarında yapılanların örnek gösterilebileceğini kaydetti.

İmkanları en verimli biçimde kullandıklarını belirten Bakan Yazıcı, uyguladıkları özgün projelerden biri olan KÖYDES ile köylerle ilgili hedeflerinin yüzde 95'ine ulaştıklarını bildirdi.

Yazıcı, Türkiye'nin 50'yi aşkın yıldan sonra ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine üye olma hakkını elde edip bu birime üye olduğunu hatırlatarak, İslam Konferansı Örgütünün başkanlığını iki dönemdir bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yürüttüğünü anlattı.
Dünyada yaşanan küresel ekonomik krize karşı Türkiye'de bankaların batmadığını, insanların paralarının bankalarda heba olmadığını dile getiren Bakan Yazıcı, bunun, basiretli bir yönetimin sonucu olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Yazıcı, Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ni (SOYBİS) yürürlüğe koyduklarına da değinerek, şöyle konuştu:

''Düne kadar vatandaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidiyordu. Eline form veriyorlardı, 10 kamu idaresine gidiyordu, 24 sorunun cevabı veriliyordu. Vakıf heyeti bir değerlendirme yapıyor, yardıma muhtaçsa yardım yapılıyordu. Vatandaş adeta muhtaçlığını ispat etmekle mükellef tutuluyordu. SOYBİS ile muhtaç vatandaş geliyor, bir form dolduruyor. TC kimlik numarasını yazıyor, hemen sisteme giriliyor, 7 saniye sonra onun 10 ayrı devlet kurumundan 24 sorunun cevabı çıkıyor. Böylece vatandaşın belgeleri derleyip toparlaması için zamandan, ulaşımdan ve maddi bakımdan tasarruf sağlıyoruz.''

-TERÖRLE MÜCADELE VE SUÇLULARIN ADALETE TESLİM EDİLMESİ-

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin terör olduğunu vurguladı.

Ülkede 25 yılı aşkın süredir terörle mücadele edildiğini, bunun için partisinin iktidarı döneminde güvenlik güçlerine gerekli imkanları sağladıklarını ve sağlamaya devam ettiklerini bildiren Yazıcı, bütün bunlara karşın terör örgütünün dağ kadrosuna katılımın önlenemediğini anlattı.

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin, terör sorununu çözmek zorunda olduğuna dikkati çekerek, ''Biz bunu çözerken terör örgütü ile kendisini Kürt olarak ifade eden kardeşlerimizi ayırıyoruz'' diye konuştu.

3 Kasım 2002'de göreve geldiklerinde yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceklerinin sözünü verdiklerini ve bu mücadelelere devam ettiklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

''Bizim iktidarımızda karanlık oda yoktur, tam aksine karanlık odaları açıyoruz. Bunları yaparken, kurumlar bizim kurumlarımız, kurumlara toz kondurmayız ancak suç işleyen, hukukun dışına çıkan kim varsa, o neredeyse, konumu ne olursa olsun onu adalete teslim etmek bizim hukuk devleti anlayışımızın gereğidir. Toplumun huzur ve güven içinde olması, üretken olmasının temel gereğidir. Huzurlu, güven içinde olmayan insan hiçbir üretim yapamaz. Evinde, işinde, sokakta huzurlu olamaz. O halde bu güveni sağlamalıyız.''

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun çini tabak hediye ettiği Bakan Yazıcı, daha sonra kara yoluyla Kütahya'dan ayrıldı.

aa




Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs