En Sıcak Konular

İkinci dinlenme iddiası

8 Ocak 2010 20:09 tsi
Edirne Belediye Başkanlığı makam odasının LCD televizyona yerleştirilen sistemle dinlendiği iddia edildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, dinlemenin yapıldığı iddia edilen televizyonu basına gösterdi. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasında iki adet LCD televizyon sökülerek yerleştirildiği iddia edilen dinleme ve izlenme cihazları hakkında alanın uzmanı olan Adana Milletvekili Tacidar Seyhan bilgi verdi. Televizyona iki tür sistemin yerleştirildiğini belirten Seyhan, "Bunlardan biri ses alma, diğeri görüntü alma sistemidir. Ancak bu sistem basit bir sistem değil, entegre bir sistemdir. Hem karasal yayın üzerinden hem de digital yayın üzerinden bu sistemin ses ve görüntüyü dünyanın herhangi bir yerindeki bir merkeze gönderme kabiliyeti var." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de, 28 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye makam odasına bir televizyon ihtiyacı olduğunu düşünerek televizyon alınması talimatını verdiğini söyledi.

Haziran ayı başlarında televizyonun alınması için çalışmalar yaptığını belirten Sedefçi, "Daha sonra televizyon belediyeye teslim edildi. Temmuz sonlarına doğru teslimat yapıldı. Bizim işe başladığımız tarih 6 Haziran, teslimat ise temmuz ortalarında gerçekleşiyor. Bir buçuk ay sonra televizyonun gelmesinin gerekçesi ise gümrüğe takıldığı şeklinde söylendi. Televizyon geldikten sonra sürekli arıza yapmaya başladı. Yeni bir televizyon olmasına rağmen sürekli arıza yapması beni şüpheye götürdü. Bu şüphelerimi Yılmaz Ateş'le paylaştım. Bu konuda yardım talebinde bulundum. Ve bugün geldiler. Beraberce noteri çağırdık. Televizyon yetkili servisini çağırdık. Ve noter huzurunda televizyon açıldı. Açıldığında şu görülen parçalar dinleme aygıtları ortaya çıktı. Ben de hiç açılmamış yeni bir televizyon aldırttım. İkisi karşılaştırıldığında fark ortaya çıkıyor. Arkadaşların verdiği bilgiler doğrultusunda bunların dinleme aletleri olduğu ortaya çıktı." diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek gerekli suç duyurusunda bulunduğunu belirten Sedefçi, "Bundan sonra yargı süreci işleyecektir. Gereken yasal işlemler yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Televizyonun alınması ve sistemin belediye makam odasına yerleştirildiği dönemde Edirne Emniyet Müdürü'nün Hanefi Avcı olduğunu hatırlatan Sedefçi, bunun herkes tarafından bilinmesini istedi. Konu ile ilgili olarak kimseyi suçlamadığını belirten Sedefçi, sadece Hanefi Avcı'nın görev yaptığı dönemde yapıldığını ve şimdi emniyet müdürü ile bir ilgisinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs