En Sıcak Konular

Memur-Sen Mısır'ı kınadı

8 Ocak 2010 18:52 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Mısır'da Filistinli mültecilere yardım götüren gönüllüleri coplayan Mısır yönetimini protesto ediyoruz'' dedi.

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanlığının yeni binasının açılışında konuşan Gündoğdu, sendikaların, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesinde ciddi katkılar yaptığını, ülkenin önündeki tüm antidemokratik yasaların ortadan kaldırılması için Hükümete olumlu destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Memurların, her türlü çalışma koşulları ile özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda yürüttükleri çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Gündoğdu, ''Biz üyelerimizin özlük hakları başta olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yaşanabilir bir ücrete kavuşabilmeleri konusunda hükümetle didişmeden belirli asgari müştereklerde bir araya gelip olumlu sonuçlar almak istiyoruz'' diye konuştu.

Filistinli mültecilere yardım götüren gönüllülerin Mısır'da maruz kaldıkları şiddeti protesto ettiklerini belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aralarında Türklerin de bulunduğu bu gönüllü yardım kuruluşlarının temsilcileri, Gazze'ye geçmek üzere Mısır sınırında bekledikleri sırada, Mısır polisinin taşlı sopalı saldırılarına maruz kalmasını kabul etmek mümkün değil. Bu insanlar, savaş ortamlarında dahi saldırıya uğramazlar. Çünkü, bunlar sivil yardım gönüllüleridir. Bu insanlara teşekkür etmek yerine saldırmak insanlık dışı bir davranıştır.''

Gündoğdu, Türkiye'nin yaşadığı sorunların başında işsizliğine geldiğine dikkati çekerek, Türkiye'de 13 milyon dolayında insanın işsiz olduğunu vurguladı.

Yüzde 13'lük işsizlik oranıyla ülkede huzur ve istikrarı sağlamanın olanaksız olduğunu öne süren Gündoğdu, işsizlik sorununun çözümü için ''terör ve darbeden geçinenlerin rantının kesilmesi'' gerektiğini bildirdi.

Gündoğdu, konuşmasının ardından Memur-Sen İl Başkanlığı hizmet binasını hizmete açtı. Açılışa konfederasyonun İl Başkanı Ahmet Tahiroğlu, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu ile konfederasyona bağlı sendikalara üye kamu çalışanları katıldı.

aa



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,533 µs