En Sıcak Konular

Filistin konvoyu Gazze'den ayrıldı

8 Ocak 2010 18:30 tsi
Filistin konvoyu Gazze'den ayrıldı

Filistin'e Yol Açık konvoyu Gazze'den çıktı. Gazze'de iki gece kalan konvoy, bugün saat 17:00'de Refah sınır kapısından Mısır tarafına geçti.

Konvoy sınırda Mısır tarafından yine saatlerce bekletildi. Konvoydakiler otobüslere binerek Kahire'ye doğru harekete geçti. Konvoy bu akşam kiralanan özel bir uçakla İstanbul'a dönecek.

Konvoydakiler Gazze'den gözyaşlarıyla ayrıldı. Türkiye vatandaşları Gazze'ye doyamadan ayrıldıklarını ifade ettiler. Gazze'den ayrılmadan önce yanlarına Filistin toprağı aldılar. 21 gün süren uzun ve meşakkatli bir yolculuktan sonra Gazze'ye ulaşan misafirler, Gazze'de yaşadıkları bütün acıları unuttuklarını dile getirdiler.

Misafirlerini uğurlayan Filistinliler ise sürekli sarılıp dua ettikleri konuklarını yeni bir konvoyla vatanlarına davet ettiler. Filistin'de devlet erkânından halkına herkes 17 ülkeden gelen misafirlerini bağrına bastı. Hamas liderlerinden İsmail Haniye, konvoy ile yakından ilgilendi. Konvoyu makamında kabul etti, Filistin parlamentosunda konvoya hitaben bir konuşma yaptı.

Konvoy Gazze'deyken İsrail saldırılarına devam etti. Gece saatlerinde İsrail uçakları sınırı bombaladılar. Savaşın yıl dönümünde Gazze'ye giren konvoy ekibindekiler, savaşta hayatını kaybedenlerin ailelerini de ziyaret etti, acılarını paylaştı. Şeyh Ahmet Yasin, Abdüllaziz Rantisi ve Harp Siyam gibi isimlerin mezarları ziyaret edildi. İsrail saldırılarında zarar gören cami, hastane ve evlere gidildi.

Konvoy, Mısır'ın engel çıkarmaması halinde bu gece uçakla İstanbul'a gelecek. Konvoy için Atatürk Havalimanında bir karşıma töreni yapılması planlanıyor.

11 KİŞİ TUTUKLANABİLİR

Öte yandan Mısır, 11 kişi için tutuklama kararı çıkardı. Konvoy Refah sınır kapısından çıkarken Mısır polisleri herhangi bir tutuklama girişiminde bulunmadı. Ancak Kahire havaalanında 11 kişinin tutuklanabileceği ifade ediliyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Ariş limanında daha önce gözaltına alınan 7 arkadaşımıza işkence ettiler. Şimdi bu arkadaşlarımızı teslim etmeyeceğiz. Burada kimseyi bırakmadan ayrılmak istiyoruz. Eğer Mısır polisi bizden bu kişileri isterse havaalanında oturma eylemi başlatacağız. Kimseyi teslim etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Konvoyun gece 23:00 gibi Kahire havalimanında olması bekleniyor.

cihan



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs