En Sıcak Konular

Vali Güvenç: Romanlar isterlerse Selendi'ye dönebilir

8 Ocak 2010 16:46 tsi
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Selendi'de yaşanan olaylarla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Olayların kimsenin burnu kanamadan zamanında müdahaleyle önlendiğini dile getiren Güvenç, ilçede asayiş ve emniyetin tesis edildiğini kaydetti. Vali Güvenç, Roman vatandaşlara Selendi'de can güvenliklerini sağlayacaklarına söz vermelerine rağmen kendi istekleri doğrultusunda Salihli'ye yerleştirmeye başladıklarını söyledi. Güvenç, isteyen Romanların tekrar Selendi'ye gidebileceğini, onlar için her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını ifade etti.

Roman vatandaşların güvenlik gerekçesiyle ilçeden ayrılmasına gönlünün razı olmayacağını kendilerine ilettiğini ifade eden Manisa Valisi Güvenç, "İzmir ve Akhisar Roman dernekleri başkanlarıyla görüştük. Arzu ederlerse Selendi'de oturabileceklerini, isterlerse başka bir yere de gidebileceklerini, buna yardımcı olacağımızı, birtakım olayların yaşanabileceğini ama bu ülkenin geleceği için birlik ve beraberliği muhafaza etmek, sağduyulu ve birbirimize karşı hoşgörülü olmak gerektiğini beyan ettim. Dernek başkanları, görüşlerimizi memnuniyet ve takdirle karşıladı. Şu an için bize ilettikleri ise Roman ailelerin çoğunluğunun Salihli ilçesinde ikamet etmek istediği oldu. Biz de orada ev kiralama yöntemini belirledik. İlçe Kaymakamı arkadaşımız, şu sıralar evleri temin ediyor. Süratle nakilleri yaparak, çocukların okula gitmesini sağlayacağız. Altını çizerek söylüyorum, Selendi'ye gitmek isteyen olursa ki, orada kendi evi bulunan üç aile var, her türlü güvenliklerini sağlarız. İki ev kiradadır, üç ev çadırdadır, iki ev de yakın bir köyde kiradadır. Konuştuğumuz 10 hanelik bir nüfustur. Bunun da üç hanesi, mülkiyeti kendilerine ait evde oturuyor. Olayların nedenlerini ciddi şekilde analiz ediyoruz, araştırıyoruz, sorguluyoruz." dedi.

Adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Vali Güvenç, "Türkiye bir hukuk devletidir. Savcılarımız, hakimlerimiz, emniyet güçlerimiz suçun tespiti için titizlikle çalışmaktadır. Benim soruşturmalarla ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Bana düşen, burada devletin şefkat elini bütün taraflara uzatmaktır, onları kucaklamaktır. Barış ve asayişi temindir. Bu konuda şu anda bir sıkıntı yok. Gerek Selendili gerekse Roman vatandaşlarımız, istenmeden yaşanan olaylardan dolayı üzgün. Sürekli onlarla görüşüyorum, bunun kendilerine yakışmadığını ifade ediyorlar. Bundan böyle rahatsız edici olaylar meydana gelmez, buna izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

Olayların bazı medya organlarına yansıma şeklinin kendilerini üzdüğünü de vurgulayan Vali Celalettin Güvenç, şunları kaydetti: "Beni üzen, medyamızın bu konuda hassas davranması gerekirken, 'Sürgün edildiler' şeklinde hoyratça kullandığı ifadelerdir. 21. asrın Türkiye'sinde bunları düşünmek bile yanlıştır. Biz vatandaşlarımızın tamamının emniyet ve asayişini sağlamakla muktediriz, buna da gücümüz var. Bilgi kirliliği oluşturulmuştur. Yetkili yetkisiz herkes konuşturulmuştur. Bunların hiçbirinin barışa hizmet ettiğine inanmıyorum. Elbette işlemler sorgulanmalı, araştırılmalıdır. Sorumluları varsa ortaya çıkarılmalıdır. Bunlar ayrı şeylerdir, ama bir toplumsal olay analiz edilirken temel değerlerimiz, ülkemizin geleceğini ve birlik beraberliğini rahatsız edecek konularda dikkatli, ölçülü, insaflı, sağlam veriye dayalı konuşulmalı ve ona göre yorum yapılmalı. Bu konuda da medyanın bir özeleştiri yapacağını düşünüyorum."

Cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs