En Sıcak Konular

Zafer Üskül Norveç'ten bilgi istedi

8 Ocak 2010 16:07 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Norveç Parlamentosu İçişleri ve Adalet Komisyonlarına yazı yazarak, polisin bu ülkedeki Türk ailesine saldırması olayıyla ilgili bilgi verilmesini ve olayda ihmali olanlar hakkında gereğinin yap

Üskül, yazdığı yazıda, Norveç'te kızının yanında yaşayan 63 yaşındaki Döndü Tulum'un, 3 Ocak günü kalp krizi geçirdiğini belirtti.

Alınan bilgiye göre, aile bireylerinin, Döndü Tulum'un rahatsızlanması üzerine “33 acil” numarasını arayarak ambulans istediği, ambulansın gecikmesi nedeniyle birkaç defa daha ambulans servisini aradıklarını kaydeden Üskül, yazısında şunları kaydetti:

“Ambulans görevlilerine telefonda, Tulum'un damadı Fedai Uçarlı tarafından, 'niye geç kalındığına' dair sert sözler söylendiği gerekçesi ile ambulans görevlileri durumu polise haber vermişlerdir. Bunun üzerine, bir polis ekibi ambulanstan önce olay mahalline gelmiştir. Araç içindeki polisler, arabalarına elleriyle sert bir şekilde vuran Fedai Uçarlı ile beraberinde eşi Canan Uçarlı'yı kelepçeleyerek sokak ortasında etkisiz hale getirmişlerdir.

Mahalle sakinleri de bu olaya şahit olmuş ve olayı kayda almışlardır. Ambulans ise olay mahalline polisin vatandaşlarımıza yönelik müdahalesinden sonra ve evlerinin Oslo'nun merkezindeki bir mahallede yer almasına rağmen, yapılan çağrıdan 45 dakika sonra gelmiştir. Bu sırada evde bulunan Döndü Tulum, acil yardım görevlilerinin müdahalesinden önce hayatını kaybetmiştir.

Yaşam hakkı ile bu hakkın korunması ve devamına yönelik sağlık hakkı, insan hakları içinde en önde gelen hakların başında yer almaktadır. Devletten ve onun görevlilerinden beklenen, bu hakkın hayata geçirilmesi ve korunmasıdır. Norveç Devletinin ve komisyonunuzun anlayışının da bu şekilde olduğundan şüphemiz yoktur.”

Zafer Üskül, bu olay hakkında komisyonlarının bilgilendirilmesini ve olayda ihmali olanlar hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

A..A



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs