En Sıcak Konular

CHP’nin-İş Bankası-hisselerini kim düşürüyor?

0 0 0000 00:00 tsi
CHP’nin-İş Bankası-hisselerini kim düşürüyor? İş Bankası hisselerinin alışılmadık yöntemlerle uluslar arası yatırımcılar tarafından alınıp satılması ne demek? İMKB’den geçirilmeyen işlem ne mesaj veriyor? Peki zarara kim uğrar? Yoksa Atatürk’ün mirasçıları mı?

Dünya borsaları rekora giderken, İMKB yükselirken İş Bankası hisseleri çakıldı! Uluslar arası yatırım bankası Morgan Stanley, İş Bankası’nın yüzde 1.1’ine denk gelen 31 milyon adet hisseyi sattı.

Böylece önceki gün İş Bankası hisseleri yüzde 8.3 düştü. Satış blok yapıldı ve İMKB’de işlem yapanlar işlem yapanlar bu yüklü satışı görmedi. Üstelik satış, İMKB kayıtlarından da geçmedi.

Morgan Stanley 31 milyon adet İş Bankası C hissesi için alıcı ve satıcı fonları yurt dışında buluşturdu. 7.35 YTL’den satış gerçekleştirildi. Değişim İMKB’den geçmedi ama bu fiyat piyasada duyulunca alıcı fonlar hisse satmaya başladı.Haliyle İş C’de ciddi kayıplar oldu. Aslında bu türden büyük satışlar önceden duyurularak yapılır.

CHP’yi vurur mu?..

İş Bankası’nın yıl sonu kar ve zarar, ortak olarak alınan temettüye yansıyor. Yani bu hızlı, büyük ve zamanlama açısından da ilginç satıştan bir zarar doğursa, CHP’nin hissesine yansıyabilir. Bir zamanlar “Banka sahibi olan bazı partiler” imasıyla CHP’yi işaret etmişti. Genel seçimler öncesi bu satış ilginç yorumlar da getiriyor elbette.

Bunların ilki, satışın İMKB üzerinden geçirilmemesinin Türkiye’de şu sıralar-erken seçime doğru-iyi giden borsa ve makro değerleri incitmemek! Borsa oyuncuları bu haberi pek iyi izleyemediler. İkincisi ise n-direkt olarak CHP’yi rahatsız edecek olsa da bir zarar getirmeyeceği. Ama zarar gelebilecek yerler var.. Örneğin CHP’ye İş Bankası’ndan gelen paraların aktarılacağı ve Atatürk’ün vasiyat ettiği çeşitli kurumlar gibi. Ve tabi “alıcı”ya da iyi bakmak lazım!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,218 µs