En Sıcak Konular

'Ajan olmadı, onları kullandı'

8 Ocak 2010 11:15 tsi
Afganistan'da gerçekleştirdiği intihar saldırısıyla 7 CIA bir Ürdün ajanını öldüren Humam Muhammed Abu Melal El Belavi'nin eşi Defne Bayrak'ın dün, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bilgisine başvuruldu.

Bayrak gazetecilere yaptığı açıklamada ise "Eşimle gurur duyuyorum. Çok büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Bundan utanmıyorum" dedi. Ürdünlü intihar bombacısı Belavi'nin Türk eşi Defne Bayrak ilginç açıklamalarda bulundu. Belavi'nin gerçekleştirdiği saldırıdan olayın ertesi sabahı haberdar olduğunu anlatan Bayrak, "Saat 07.00 gibi, Pakistan'dan eşimin bir arkadaşı telefon açarak eylemi anlattı. Sabırlı olmamı tavsiye etti. Eşimin vasiyetini ve mektubunu göndereceğini söyledi. Panikten vasiyette ve mektupta neler olduğunu sormadım" dedi. Bayrak, eşiyle en son telefon görüşmesini 1-1.5 ay önce yaptığını, eylemden 10 gün önce de e-posta aracılığıyla görüştüğünü kaydederek, "Eylemle ilgili bir ipucu vermedi. Aksine hep 'Türkiye'ye geleceğim' diyordu. Biz zaten bu yüzden buraya geldik. 'Orada uzmanlık yapacağım, Türk vatandaşlığı almak istiyorum' diyordu" şeklinde konuştu.

'NEFRET EDERDİ'
Belavi'nin CIA ajanı olduğu yönündeki iddialara ihtimal vermediğini söyleyen Bayrak şunları söyledi: "Eşim ajan olamayacak kadar Amerikan düşmanıydı. Bunu aklımdan geçiremem. Eşim ancak Amerika'yı ve Ürdün'ü kullanmış olabilir. Cihat forumlarına yazan bir insandı. Ne olursa olsun Pakistan'a belki gerçekten okuma niyetiyle ya da çalışma niyetiyle gitti. Ortamı görünce fikrini değiştirmiş olabilir. Ürdün istihbaratının olayla ilgisi varsa, 3 günlük tutuklanma sürecinde bir olay gelişmişse, zannederim onları kullanmak istedi eşim. Kullanmış da oldu açıkçası." Bayrak, CIA ajanlarının Türkiye'ye gelmesiyle ilgili ise, "Can güvenliği açısından bir endişem yok. Olayı eşim yapmış. Bundan utanmıyorum da. Neticede Amerikan işgaline karşı bunu yapmıştır" diye ekledi. Bayrak dün 18.00'da bilgisine başvurulmak üzere gittiği Terörle Mücadele Şubesi'nde 5 saat kaldı. Bayrak gazetecilere görünmeden binadan ayrılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla bazı medya organlarında CIA ajanlarının sorgu yapacağı haberlerini yalanladı. Belavi, Türkiye'ye ilk olarak 1995'te giriş yaptı. Fatih Uzun Yusuf ve Şehremini mahallelerinde yaşayan Belavi, 6 yıl İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yabancı öğrenciler için ayrılan bursundan da faydalandı. 5 Aralık 2001'de Defne Bayrak ile evlenen Belavi, 9 Ağustos 2002'de Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı. Ürdün'de bir süre BM Hastanesi'nde çalışan Belavi'nin, El-Kaide'nin ikinci adamı Zerkavi'nin yerleştiği Jabal Nuznah bölgesinde yaşadığı belirtildi.

sabah



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,423 µs