FLAŞ… Ankara, Başbakan Erdoğan’ın Köşk yolunu engelleyecek yeni bir spekülasyonla çalkalanıyor… Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanlığı yüksek öğrenim diploması istiyor… Başbakan da ün" /> FLAŞ… Ankara, Başbakan Erdoğan’ın Köşk yolunu engelleyecek yeni bir spekülasyonla çalkalanıyor… Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanlığı yüksek öğrenim diploması istiyor… Başbakan da ün"/>

En Sıcak Konular

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına ‘diploma’ engeli!

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına ‘diploma’ engeli! FLAŞ… Ankara, Başbakan Erdoğan’ın Köşk yolunu engelleyecek yeni bir spekülasyonla çalkalanıyor… Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanlığı yüksek öğrenim diploması istiyor… Başbakan da ün

Türkiye’nin hergün daha çok Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendiği günlerde, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı tartışması keskinleşirken, hergün bu süreci etkileyecek yeni bir “buluş” ortaya atılıyor.

Şimdi en popüler spekülosyan ise, “zamanlaması ayarlandığı” için “beklenen” bir iddia.. Ama şimdiden Ankara’nın ağır politik mahfilleri ile İstanbul’un hacimli iş çevrelerinde bu konu konuşuluyor.

Diploma ne demek?..

Net söylenen şu.. Başbakan Erdoğan’ın “diploması ile ilgili bir sorunun” gündeme getirileceği. Ve hemen ekleniyor.. “Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı meselesi buna ilişkin belgeler ortaya çıkınca tartışma olmaktan çıkacak.”

Bu kadarlık spekülasyonun ne olabileceği ise şöyle yorumlanabilir. Anayasa Cumhurbaşkanlığı seçilmenin şartlarını sayarken, yüksek öğrenim görmüş olmak şartını getiriyor. Başbakan da bu şartı yerine getiriyor. Erdoğan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Tüm biyografileri zaten bu bilgiyi veriyor.

O halde sorun ne?..

Bu tür makamlara adaylıklarda politik açıdan tartışmalı bir süreç yaşandığında kişilerin diplomaları da sık sık gündeme geliyor. Örneğin her zaman Cumhurbaşkanlığı’na yakıştırılan merhum Bülent Ecevit’in önündeki engel buydu. Kolej mezunuydu ve bu yüzden Cumhurbaşkanı olması imkansızdı.

Bu halde kuvvetlice bu iddiayı dillendirenlerin ya da o belgeler “her ne ise elinde tutunlar” şu türden bilgilere sahip olabilirler... 1. Erdoğan’ın diploması sahtedir.. Ki bu neredeyse imkansız. Böyle bir şey olsaydı çok önceden ortaya çıkardı. Keza Başbakan, milletvekili olmadan önce hukuki sorunlarla uğraştı (!).. Bu süreçte de ortaya çıkardı. 2. Diploma gerçek ama alınması problemli.. Yani diploma bir eksikle, yanlışlıkla kendisine verilmiş olabilir. Bir dersin eksik kalması, sınava girmemiş olması, okulla ilişiğinin kesilecek denli devamsızlığının bulunması ama fark edilmemesi vb. 3. Sürpriz! Diploma’dan kast edilenin yüksek öğrenim diploması olmaması. Buna ilişkin çok örnek bulunuyor. Başbakan’ın lise diplomasında bir sorun varsa-İstanbul İmam Hatip Lisesi-bu üniversite diplomasını da düşürebilir.

Politik ama pis işler…

Ve 4. Tüm bunların ve Başbakan’ın diplomasına ilişkin spekülasyonun açıkca palavra olması. Gerçekten ciddi politik kulislerde iş çevrelerinde bu konunun konuşulması gerçek olduğunu göstermiyor. Eğer varsa bu belge/belgelerin ortaya çıktığı ana kadar bu iddiaya şüpheli yaklaşmak gerekiyor. Eğer ortaya çıkarsa da belgelere ve kaynağına iyi bakmak!

www.iyibilgi.com



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,187 µs