En Sıcak Konular

Şaban'ın "Tosun Paşa"sının mirasçıları mahkemede

0 0 0000 00:00 tsi
Teke Sancağı'nın 1819-1820 yıllarındaki mütesellimi İskenderiyeli Hacıömer Ağa ile aynı görevi 1921'de üstlenen kardeşi Süleyman Ağa ve amcalarının torunu Zeynel Ağa'nın mirasçılarını belirlemek amacıyla Antalya'da açılan veraset davasında son aşama g

Davaya müdahil olan 1100 kişi, Antalya, Fethiye, Burdur ve Bucak'taki mülklerin mirasçısı olabilmeyi bekliyor.

Osmanlılar döneminde Anadolu eyaletine bağlı Teke sancağının 1819-1820 yıllarındaki mütesellimi İskenderiyeli Hacıömer Ağa ile aynı görevi 1921'de üstlenen kardeşi Süleyman Ağa ve amcalarının torunu Zeynel Ağa'nın mirasçılarını belirlemek amacıyla Antalya'da 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davaya, 1100 kişi müdahil oldu.

YARIM YÜZYILDIR SÜREN DAVALAR

Avukat Faruk Demirel, yaptığı açıklamada, son aşamaya gelen davanın sonuçlanmasının ardından bu ağalara ait mülklerle ilgili mirasçılarının tespit edilememesi nedeniyle yarım yüzyıldır süren birçok davanın da çözümlenmesinin beklendiğini söyledi.

Hacıömer, Süleyman ve Zeynel ağaların mülkiyetleriyle ilgili Antalya, Serik ve Manavgat kadastro mahkemeleri başta olmak üzere bir çok yerde davaların sürdüğünü ifade eden Demirel, mülkler arasında Serik Devlet Hastanesi ve Antalya Havalimanı'nda kamulaştırılan yerler bulunduğunu ve veraset ilamlarının alınması durumunda istimlak edilen yerlerde bedel artımı isteyeceklerini söyledi.

Veraset ilamının alınmasının ardından mirasçıların hak sahibi olduğu, davası sonuçlanan ve işgal edilen yerlerin tahliyesini isteyeceklerini ifade eden Demirel, mirasın henüz davaya konu olmamış mülkiyetlerini tespit etmek için de çalışma başlatacaklarını bildirdi.

TOSUN PAŞA MİRASÇILARI

Kemal Sunal'ın unutulmaz filmlerinden birine konu olan Tosun Paşa'nın mirasçıları da veraset ilamını bekliyorlar. Hacıömer'in Kahire'de paşalık yapan oğlu Tosun Paşa'nın mirasçıları, Mısır'da edinilen mülkler ve paşanın kurduğu vakfın gelirinden paylarını alabilmek için girişimlerde bulunacakları öğrenildi.

MÜLKLER NEREDE?

Hacıömer ve Süleyman ile Zeynel ağaların bilinen mülkleri arasında bulunan bazı yerler şunlar:
“Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Cumalı köyünde 1300 dönüm, Alacami köyünde 800 dönüm, Kumköy de 1500 dönüm, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bin dönüm, Manavgat'taki Ömer Gölü'nde 103 dönüm, Burdur ve Bucak'ta 1800'lü yıllarda ipek üretilen iki adet çiftlik, Atatürk Havalimanı'nda kamulaştırılan yerlerin bir kısmı.”

DERNEK OLUŞTURACAKLAR

Bu arada veraset ilamının alınması durumunda mirasçıların Hacıömer, Süleyman ve Zeynel ağaların ismini taşıyan bir dernek kuracakları bildirildi. Derneğin, mirasçıların haklarını korumak ve akrabaların birbirleriyle ilişkilerini geliştirip toplu hareket etmek amacını taşıdığı öğrenildi.


hürriyet



Bu haber 4,551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs