bir belge daha... | " /> bir belge daha... | "/>

En Sıcak Konular

Skandal büyüyor; bir belge daha...

7 Ocak 2010 08:17 tsi
Skandal büyüyor; bir belge daha... 
Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz'ün avukatına yapılan yüklü ödemelerle adı gündeme gelen Kayseri Şeker Fabrikası'nın naylon faturalar yüzünden de soruşturmalık olduğu ortaya çıktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 778 bin TL'lik naylon fatura düzenlendiği belirlendi. Yapılan tahkikatla şirketin satın alma şefi O.A. aracılığıyla yapılan usulsüzlük kayıt altına alındı. O.A. şirket yöneticileri huzurunda verdiği 30 Mart 2009 tarihli ilk ifadesinde sahte kaşe ve imzalarla İmaj, Demsel, Kaan, Albüm, Merkan şirketlerine ait faturalarla toplam 778 bin 434 liralık hayalî ihracat işlemi yaptığını itiraf etti. O.A. 17 Kasım 2009 tarihinde verdiği ifadede ise naylon fatura vurgununu şirket yöneticilerinden H.K. ve K.G.'nin isteği ile yaptıklarını açıkladı.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki naylon fatura vurgunu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Bu arada Kayseri Şeker Fabrikası'ndan Cemal Temizöz'ün avukatı Mustafa Olcayto Özhan'a yapılan yüklü bir ödemenin daha belgesi ortaya çıktı. 20 Haziran 2007 tarihli ödeme makbuzunda Özhan'a 1 milyon 347 bin lira verildiği belirlendi. Mustafa Olcayto Özhan'ın Kayseri'de KAY TV'nin hisselerini satın alarak medya sektörüne de girdiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan bilgilerle gündeme gelen fabrikanın piyasa değeri 600 milyon dolar. Şirket 5 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. Başkanlık koltuğunda ise eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Alay Komutanı Cemal Temizöz, Ergenekon sanıkları İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz ile olan ilişkisi ile gündeme gelen Vedat Ali Özışık bulunuyor.

zaman



Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs