En Sıcak Konular

İBB: Hiçbir personel mağdur edilmeyecek

5 Ocak 2010 21:26 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım AŞ ile ilişiği kesilecek hiçbir personelin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden, basın yayın organlarında yer alan ''Ulaşım AŞ personelinin işten çıkarılması'' ile ilgili haberlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Ulaşım AŞ'nin jeton satış (gişe) hizmetlerinin yaklaşık 20 yıldır hizmet alım-taşeron marifetiyle yürütüldüğü anımsatıldı. Açıklamada, ancak teknolojinin bir gereği olarak hizmet kalitesini artırmak, daha düşük maliyetle daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla jeton-matik makinelerinin kullanılmaya başlandığı, bayilik sistemine geçildiği, kredi kartı ve İstanbul-Kart uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

Toplu taşıma için bilet satışla ilgili otomasyon sistemlerinin dünyada da oldukça yaygın olduğu, kent içi raylı sistemlerde kullanılan tekli veya çoklu geçiş veren bilet, jeton veya manyetik kartların tüm Avrupa ülkelerinde otomatik satış makineleri vasıtasıyla satıldığının ifade edildiği açıklamada, Londra, Paris, Berlin, Barcelona, Roma, Viyana, Brüksel, Helsinki, Tokyo ve New York metro istasyonlarındaki uygulamalar örnek gösterildi.

Raylı sistem ve füniküler hatlarındaki turnikelerde kullanılan jetonların insanlı satış maliyetlerinin yüksek olduğunun belirtildiği açıklamada, jeton satışlarının da jeton-matikler aracılığıyla yapılmasıyla zaman ve maliyetten tasarruf sağlanacağı ifade edildi.

Jeton satış işleminin maliyeti daha önce yüzde 16 iken, jeton-matik sistemine geçilmesiyle yüzde 3'e düştüğünün aktarıldığı açıklamada şöyle denildi:

''Jeton-matiklerin kullanılmaya başlanmasıyla daha önce jeton gişelerinde hizmet veren 354 gişe personelinin kurum içerisinde uygun pozisyonlara yerleştirilmesi çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda formasyonu uygun 102 personel kurum içerisinde çeşitli pozisyonlarda göreve başlamışlardır.

Kendilerine çalışma teklifi yapılan 152 kişi de tazminatlarını alıp işten ayrılmak istediklerini beyan etmiştir. Formasyonu uygun olmadığı için kurum içinde değerlendirilme imkanı olmayan diğer personel için istihdam etme çalışmaları devam etmektedir. Kurumla ilişiği kesilecek hiçbir personel mağdur edilmeyecek ve kanuni hakları kendilerine ödenecektir. Ortalama kişi başı 100 bin TL'yi bulan ödemeler için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.''

Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs