En Sıcak Konular

O personel karargahtan değilmiş

5 Ocak 2010 19:40 tsi
Genelkurmay'ın takip ettiklerini açıkladığı personel, Karagah'ta görev yapmıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları ile ilgili olarak iki muvazzaf subayın gözaltına alınmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, söz konusu personelin Arınç'ı takip etmediği, bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personeli takip ettiğini açıklamıştı.

Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında oturduğu ve takip edildiği belirtilen Albay B.K.'nın, geçtiğimiz yıllarda kalp krizi geçirdiği ve Genelkurmay Karargâhı'nda görev yapmadığı öne sürüldü. İddiya göre; Albay B.K.'nın 2007 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından belli aralıklarla raporlar aldığı ve hava değişim raporları nedeniyle rütbe atlayamadığı ve pasif görevlerde yer aldığı belirtildi.

TAKİP EDİLEN ASKER GENELKURMAY HAREKÂT DAİRESİ KOMUTANI K.K İLE BİRLİKTE GÖREV YAPMIŞ

Bilgi sızdırdığı iddiaları nedeniyle takip edildiği açıklanan B.K.'nın ayrıca. halen Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı'nı yürüten Tümgeneral K.K. ile 2002-2003 yıllarında Çankırı'da birlikte görev yaptığı ileri sürüldü.

B.K.'nın üst amiri olan K.K. ile Çankırı'daki görevinden başka bir Avrupa ülkesine yurtdışı görevlerde birlikte bulunduğu iddia edildi. B.K.'nın kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre harp okulunda görev yaptığı, son olarak Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda (EDOK) görev aldığı öne sürüldü.

B.K.'nın Genelkurmay Karargâhı'nda üst düzey görevde bulunan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ABD ziyaretinde eşlik eden komutanlardan biri olan K.K. ile geçmişteki birlikteliği ise dikkat çekti. B.K.'yı öteden beri tanıdığı öne sürülen Tümgeneral K.K.'nın görev yaptığı Genelkurmay Karargahı'ndan son olarak, bilgi sızdırdığı iddia edildiği Albay B.K. hakkında yeni bir açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, B.K.'nın bilgi sızdıran bir personel olmadığının tespit edildiği belirtilerek, "Hakkında bilgi toplama faaliyeti icra edilen ve yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, adı gündeme gelen askeri personele yönelik, bugüne kadar ileri sürülen bu iddiaları doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır." duyurusu yapmıştı.

Cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs