En Sıcak Konular

Aydın Doğan ve kızına mahkeme şoku

5 Ocak 2010 19:37 tsi
Aydın Doğan ve kızına mahkeme şoku İş adamı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

İş adamı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.
Alınan bilgiye göre, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) şikayeti üzerine haklarında soruşturma başlatılan Aydın Doğan, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında ''Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet'' suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.
Mahkeme, bazı eksiklikler olduğu ve bunların giderilmesi gerektiği kanaatine vararak, iddianameyi kabul etmedi ve dosyayı savcılığa geri gönderdi.

Savcı Yoldaş'ın, iddianamede eksiklikler bulunmadığını belirterek, dosyanın kabul edilmemesine itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının itirazını yerinde buldu. Mahkeme, dosyayı İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesine geri yolladı.

Duruşma gününün belirlenmesinin ardından Aydın Doğan ve diğer 3 kişinin yargılanmasına İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

İddianamede, Aydın Doğan, Vasfiye Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'nun, eylemlerine uyan 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 47/A-6 ve TCK'nın 43/1. maddesi gereğince 2 yıl 8 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs