En Sıcak Konular

Kayıp kızlardan biri daha bulundu

5 Ocak 2010 18:49 tsi
İzmir'deki Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalırken, değişik günlerde izin alıp yurttan çıkan ve geri dönmeyen 13 kız çocuğundan İ.C. de Muğla'da bulundu. Halen 4 kız çocuğundan haber alınamadığı, aranmalarının devam ettiği bildirildi.

Geçen hafta, suça karışmış veya şiddet görmüş çocukların kaldığı Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan kızlardan izinli olarak ayrıldıkları merkeze geri dönmeyen kız çocuklarından 17 yaşındaki İ.C., ilk olarak 30 Aralık 2009'da polis ekiplerince bir otelde bulunarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Polis, Muğla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen İ.C.'nin, 3 Ocak'ta yurttan kaçtığı yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, 17 yaşındaki kızın kente ilk gelişinde kaldığı otel yetkililerinin ifadesine başvurdu. Otel yetkilileri, İ.C.'yi otele bir pavyon işletmecisinin yerleştirdiği bilgisine ulaştı. Polisin telefonla ulaştığı pavyon işletmecisi, İ.C.'yi polis ekiplerine teslim etti. Bu gelişmenin ardından polis, olayla ilgili inceleme başlattı. Polis tarafından ifadesine başvurulan pavyon işletmecisinin, “17 yaşındaki kızın yurttan kaçtığını öğrenince insanlık namına yardımcı oldum ve memleketine gitmesi için harçlık verdim. Kızın pavyonda çalışması söz konusu değil” dediği öğrenildi.

8'İ BULUNMUŞTU

Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde, 1 Aralık'tan 21 Aralık'a kadar çeşitli günlerde yurttan izinli ayrılan 13 kız geri dönmemişti. Çalışmalarda, bu kızlardan 8'inin, arkadaşlarının ve akrabalarının yanında bulunduğu açıklanmıştı. Şu ana kadar halen 4 kız çocuğundan haber alınamadığı, aranmalarının devam ettiği bildirildi.

A.A.



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs