En Sıcak Konular

Edirne'de gergin bekleyiş sürüyor

5 Ocak 2010 18:17 tsi
Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente girişlerine izin verilmeyen grup, Babaeski'de bekleyişlerini sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla önceki gün İstanbul'dan Edirne'ye 3 otobüsle gelen ve kente sokulmadıkları için 2 geceyi Babaeski'de geçiren yaklaşık 150 kişilik grup, TEM Otoyolundaki dinlenme tesisinde bekletiliyor.

Gruptakiler, yemek ve diğer ihtiyaçlarını, dinlenme tesisi içinde karşılıyor.

Edirne'de basın açıklaması yapmakta kararlı olduklarını söyleyen Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Edirne Valisi Mustafa Büyük'le görüşmek için girişimlerde bulunduklarını belirtti.
Avukatlardan Ebru Timdik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne halkına “vatan haini” değil, “vatanperver” olduklarını göstermek için basın açıklaması yapmakta kararlı olduklarını söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Jandarma ve polis ekipleri, grubun bulunduğu TEM Otoyolu Babaeski mevkisinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri devam ettiriyor. Güvenlik güçleri, İstanbul ve Edirne yönüne giden araçların kontrollü bir şekilde ulaşım yapmalarını sağlıyor.

Bu arada, Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de panzer ve diğer takviye araçlarla, TEM Otoyolu'nun Edirne Turnikeleri'nde bekleyişini sürdürüyor.

Edirne'de, Aralık ayının son haftasında terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla önceki gün İstanbul'dan Edirne'ye otobüslerle gelen grup, Edirne gişelerinde bekletilerek kente sokulmamış, ancak bu grubun geldiğini öğrenen bir grup Edirneli de barikatları aşarak gişelere ulaşmıştı.

Güvenlik güçleri tarafından önleri kesilen Edirneli grup ile polis arasında arbede çıkmış, çıkan arbedede 3'ü polis 7 kişi yaralanmış, polisin müdahale ettiği göstericilerden 5 kişi de biber gazından etkilenmişti.

Edirneli grup, bir süre sonra dağılırken, İstanbul'dan gelen göstericiler de akşam saatlerinde polis nezaretinde Edirne il sınırına kadar götürülmüştü.

A.A.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs