En Sıcak Konular

PKK desteğine görüntülü kanıt

0 0 0000 00:00 tsi
PKK desteğine görüntülü kanıt ABD gezisinde, 'PKK'nın en büyük destekçisi Kuzey Irak'taki iki gruptur' diyen Genelkurmay Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüntülü kanıtlar sunacak. Peki görüntülerde neler var...

FİKRET BİLA'nın yazısı

Kanıtlar MGK'ya

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) bugün yapılacak olan toplantısına, "PKK ve Kuzey Irak" konusunun damgasını vuracağını söylersek abartmış olmayız.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD'deki sözlerinin, "görüntülü kanıtları"nı bugün MGK'ya da izlettirecek.
Genelkurmay karargâhı günlerdir yoğun bir çalışma içinde. PKK'nın Kuzey Irak'taki faaliyetleri, sınırdaki hareketleri, Kuzey Irak'tan gördüğü yardım ve desteğe ilişkin "video görüntüleri"nin de yer aldığı detaylı bir brifing hazırlandı. MGK'nın askeri kanadı bugün elindeki görüntüleri, bilgi ve belgeleri Cumhurbaşkanı ve hükümet kanadına sunmuş olacak.
Bu brifing bir anlamda Org. Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'taki liderlere ilişkin olarak neden "Ben asker olarak görüşmem" dediğinin gerekçelerini oluşturacak.

Neler var?
Büyükanıt'ın, "Irak sınırı PKK'ya teslim" sözlerini kanıtlayan görüntüler brifingin can alıcı noktasını oluşturuyor. Görüntüler, ayrıca Büyükanıt'ın, "Şu anda PKK'nın en büyük destekçisi Kuzey Irak'taki iki gruptur" sözlerinin kanıtları da brinfingde yer alacak.
Büyükanıt'ın kastettiği, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) PKK'ya nasıl yardım ettiği MGK'da kanıtlarıyla birlikte masaya yatırılacak. PKK'nın silah ve patlayıcı maddeleri nereden ve nasıl sağladığına ilişkin kanıtlar da masaya konulacak.
Org. Büyükanıt'ın, "Eskiden PKK ufak tefek malzemelerini katırla taşır, kendileri yaya gezerdi. Şimdi hududumuzun ötesinde arabalarla geziyorlar" sözlerine ilişkin video görüntüleri de bugünkü MGK'da izlettirilecek.
Org. Büyükanıt'ın "PKK'ya destek verenle oturup ne konuşacağız?" sözlerinin hangi gerekçe ve kanıtlara dayandığı bugün MGK gündeminin ana konusunu oluşturacak.

Büyükanıt ne demişti?
Bu nedenle Org. Büyükanıt'ın ABD'de ne söylediğini anımsamakta fayda var:
"Bunlar (söylediklerim) dedikodu değil, görüntüleri elimizde. ABD ve AB PKK'yı terörist organizasyon olarak tanıyor, bu coğrafyada sonsuza kadar beraber yaşayacağımız insanlar onları terörist olarak görmüyorlar. Asker olarak söylüyorum.
Diğer kademeleri tenzih ederim, isteyen gider görüşür. İşadamları görüşüyorlar, her şeyi yapıyorlar yani. Ben asker olarak nesini görüşeceğim? Şu anda PKK'nın en büyük destekçisi Kuzey'deki iki gruptur. Ben kimsenin iradesine ipotek koyacak yetkiye sahip değilim.
Siyaseten kim görüşürse görüşür, ona bir şey diyemem. PKK'ya destek verenle oturup ne konuşacağız? Ne diyeceğim? PKK'ya destek vermeyin mi diyeceğim? PKK yurtiçinde kullandığı C-4'leri bundan alıyor, patlayıcıları bundan alıyor."
MGK, bu sözlerin kanıtlarını bugün görecek...
Askerin önceliği terörle mücadele. Bu konuda ABD ve Irak otoritelerinin samimiyetini görmek istiyor. Bir taraftan terör ve teröre destek devam ederken bir yandan "Siz o tarafını görmeyin, oturalım, konuşalım" denilmesini kabul edilebilir bir yaklaşım olarak görmüyor Org. Büyükanıt...
Terör ve terör örgütüne karşı kesin tavır görmek istiyor.
Komutanlar Sheraton'da yemek yedi
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde dün akşam Sheraton Oteli'nde yemekte bir araya geldiler. Komutanlar, yemek sırasında Fenerbahçe ile AZ Alkmar arasında oynanan maçı da izlediler.

Milliyet



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs