-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Erken seçim olacak mı? -Video

5 Ocak 2010 16:01 tsi
Erken seçim olacak mı? -Video
Baykal ve İlhan Selçuk 2010'da erken seçim bekliyor. Bahçeli 'AKP'ye ders vermenin zamanı geldi' dedi. Peki Erdoğan erken seçim için ne diyor? İşte yanıtı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim konusunu gündeme getirenleri sert bir dille eleştirerek, "Bir aklı selim sahibi bir insan bu ifadeyi kullanmaz. Seçim talebi ülke sevgisi değil, ülkeye tuzaktır. İşin başında, beş yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3.5 yılda kaçıp giden bir iktidar yok." dedi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, erken seçim taleplerini ülkeye tuzak olarak değerlendirdi. Aklı selim sahibi ve ülkeyi seven bir insanın seçim ifadesini kullanamayacağını vurgulayan Erdoğan, seçim istemenin Türkiye sevdası değil, Türkiye'ye tuzak olduğunu söyledi. Erdoğan, "İşin başında beş yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3.5 yılda kaçıp giden bir iktidar yok. Milletin verdiği vekaleti sonuna kadar kullanacak bir iktidar var. Bakın 8. yılına girdik. Onlar aynı alışkanlıklarını devam ettiriyorlar. Varsın devam ettirsinler. Biz kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, bir yatırımcı, ülkede yatırım yaparken önce istikrara baktığını, küresel sermayenin de bir ülkeye giderken istikrara, güvene baktığına işaret etti. Başbakan, "O ülkede istikrar varsa o ülkeye yatırım yapar. 2010 Türkiye için 2009'dan daha parlak bir yıl olacaktır. Başarılarla dolu bir yıl olacaktır. Türkiye'nin gücünün, itibarının artmaya devam edeceği yıl olacaktır. Hedeflerimizin tuttuğu bir yıl olacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmasının büyük bir kısmında dünyada yaşanan küresel krizi değerlendiren Erdoğan, kendisinin küresel finansal krizin 'Türkiye'yi teğet geçecek' sözlerinin çok eleştirildiğini, söylediğinin doğru çıktığını kaydetti. Erdoğan, tüm dünyada küresel finans krizinin gerileme dönemine girdiğini ve iyimser beklentilerin arttığını, krizin ortaya çıktığı bölgelerden olumlu sinyaller alınmaya başlandığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik tezleri dikkate alınan, performansı yakından izlenen ülke konumuna geldiğini belirtti. Krizin başladığından itibaren ABD'de 158 banka battığını, Türkiye'de ise bir bankanın dahi batmadığına işaret eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin krizde ciddi bir zorluk da yaşamadığını vurguladı. Erdoğan, 2001 krizinde toplam 21 bankanın fona devredildiğini ve bankların yol açtığı zararı milletin ödediğine dikkat çekti.

Erdoğan; ABD, Avrupa ve Japonya'da işsizlik tarihi seviyelere ulaşırken Türkiye'de 13,4 seviyesinde kaldığına işaret etti. Erdoğan, Türkiye'de kötümserlerin karanlık bir tablo çizdiğini, dünya otoritelerinin Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülke olduğunu belirttiğini vurguladı. Erdoğan, IMF ve OECD'nin Türkiye için büyüme tahmininin 2010 yılında yüzde 3.7, diğer başka kurumların bu rakamı daha yüksek gösterdiğini, kendilerinin ise tahminlerinin ise yüzde 3.5 olduğuna işaret etti. Erdoğan, OECD'nin; Türkiye'nin; 2010 yılında Güney Kore'den sonra en fazla büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını, 2011 yılında ise en fazla büyüyen ülke olacağını açıkladığına dikkat çekti.

Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılında enflasyonu 6.5 çektiklerini ve ihracatın dünyadaki gerilemeye rağmen yaklaşık 101 milyar dolar olduğuna işaret etti. Erdoğan, vergi barışı kapsamında ise 47 milyar lira geldiğini, buradan 1.5 milyar lira vergi geliri elde edildiğini söyledi. Türkiye'nin güven ve istikrar neticesinde bunu yakaladığını belirten Başbakan Erdoğan, küresel finans krizinin Türkiye'ye etkisinin sınırlı olduğunu kaydetti.

 



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs