En Sıcak Konular

CIA ajanlarını öldüren kişi belli oldu

5 Ocak 2010 14:19 tsi
CIA ajanlarını öldüren kişi belli oldu Afganistan'daki CIA üssüne saldırı düzenleyerek 8 kişinin ölümüne neden olan intihar bombacısının, çifte ajan olarak çalışan Ürdün doğumlu bir doktor olduğu açıklandı

Amerikan haber ajansı AP'nin haberine göre, Amerikalı üst düzey bir istihbarat görevlisi ve bir yabancı hükümet yetkilisi, saldırganın, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yardımcısı hakkında bilgi sahibi olduğunu öne sürdüğü ve bu nedenle üsse davet edildiğini doğruladı.

NBC televizyonu da, Batılı istihbarat yetkililerine dayanarak verdiği haberde, saldırganın, El Kaide'nin öldürülen Irak'taki eski lideri Ebu Musab El Zarkavi'nin memleketi Ürdün'ün Zarka kentinden, 36 yaşındaki Humam Halil Abu Mulal El Balavi adlı bir doktor olduğunu duyurdu.

El Kaide sempatizanı olduğu bildirilen Balavi'nin, bir yılı aşkın süre önce Ürdün istihbaratı tarafından tutuklandığı ve daha sonra da El Kaide'ye sızarak bilgi temin etmesi için işe alındığı belirtildi.

Habere göre, Ürdünlüler, Balavi'yi kendi yanlarına çektiklerini düşünerek, onu bir casus olarak yetiştirdi ve El Kaide'ye sızması için Afganistan ve Pakistan'a gönderdi.

Bin Ladin'in sağ kolu Eymen El Zevahiri'yi yakalamak için çok önemli bir bilgisi olduğunu söylediği için Chapman üssüne davet edilen Balavi, üsse geldikten sonra bomba aramasından geçirilmedi ve sözlerine başladıktan kısa süre sonra da üzerindeki bombayı patlattı.

Bu arada, Taliban'ın bir sözcüsünün, Balavi'nin ABD ve Ürdün istihbarat servislerini bir yıl boyunca yanılttığını söylediği de belirtildi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs