En Sıcak Konular

Zam beklenirken indirim geldi

5 Ocak 2010 13:11 tsi
İzmir Doğal Gaz Dağıtım AŞ (İzmirgaz) Genel Müdürü Burçin Yandımata, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğal gaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında indirime gittiklerini açıkladı.

Yandımata düzenlediği basın toplantısında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatı gereği doğal gaz dağıtım firmalarının tedarikçi değiştirme hakkında sahip olduğunu, İzmirgaz'ın bu değişiklik hakkını kullanarak iki ayrı tedarikçiyle kontrat imzaladığını, bu anlaşmalardan doğan fiyat farkının da indirim olarak abonelere yansıtıldığını söyledi.

Daha önce Botaş'tan gaz alan şirketin, yeni anlaşmayla Naturgaz ve Egegaz'dan LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) temin etmeye başladığını, böylece doğal gazı daha ucuza aldıklarını dile getiren Yandımata, şunları kaydetti:

''Konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğal gaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında, serbest tüketici doğal gaz satış fiyatlarındaysa yüzde 1 oranında indirim yapıldı. Söz konusu indirim 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi, abonelerimiz bu tarihten itibaren doğal gazı indirimli fiyat üzerinden kullanmaya başladılar. Böylece, diğer enerji kaynaklarına göre çok daha ucuz olan doğal gaz, bu indirimle tüketicilerin bütçesini daha da rahatlatacak. ''

Burçin Yandımata, indirimden önce konut, ticarethane ve sanayide kullanılan doğal gazın ÖTV ve KDV hariç metreküp fiyatının 0,505976 lirayken, indirimden sonra 0,483775 lira olduğunu, serbest tüketicilerdeyse indirim öncesi ÖTV ve KDV hariç metre küp fiyatı 0,471348 lirayken, indirimin ardından 0,46635 liraya düştüğünü ifade etti.

İzmirgaz'ın 2009 faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yandımata, geçen yıl 50 bin haneye daha doğal gaz arzı sağladıklarını, böylece İzmirgaz'ın potansiyel abone sayısının 411 bine ulaştığını, 2009'da 2 milyar metreküp doğal gaz taşıyıp sattıklarını belirtti.

Yandımata, kentteki abone sayısının yaklaşık 95 bine çıktığını, 2010 yılındaysa 90 bin yeni haneye daha doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını bildirdi.

Gazetecilerin, Botaş'ın doğal gaz fiyatlarına zam yapması durumunda bunun İzmirlileri ne şekilde etkileyeceğini sorması üzerine Yandımata, ''Bu anlaşmayla Botaş fiyatlarının her zaman altında kalacağız'' yanıtını verdi.

aa



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs