En Sıcak Konular

Doğuda kara kış yollarda geçit vermiyor

5 Ocak 2010 11:33 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle 1222 köy yolu ile Karayazı-Göksu kara yolunda ulaşım sağlanamıyor. Doğu illerinde son durum:

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölgede kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 349, Muş'ta 147, Bingöl'de 61, Kars'ta 49 ve Ardahan'da 21 köy yolu ile Erzurum'un Karayazı ilçesi ile bu ilçeye bağlı Göksu beldesi arasındaki kara yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülürken, açılan yolların tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığı, yol açma çalışmalarını güçlükle yürütüldüğü   bildirdi.

-ERZURUM-BİNGÖL KARA YOLU ULAŞIMA AÇILDI-

Öte yandan, kar yağışı ve tipi yüzünden araç trafiğine kapatılan Erzurum-Bingöl kara yolu da sabah saatlerinden itibaren ulaşıma açıldı.

Bu arada, bölgede kara yollarında meydana gelen buzlanma nedeniyle zaman zaman araç trafiğinde aksamalar yaşanıyor.

Kara yollarında birçok maddi hasarlı trafik kazası yaşandığını belirten yetkililer, bu nedenle buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldığını bildirdi.

Kent merkezlerinde ise yollarda tuzlamayla birlikte kar temizliği yapılıyor. Belediye ekipleri, iş makineleriyle cadde ve sokaklardan topladığı kar ve buz birikintisini kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

-KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ KAYBEDECEK-

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışının bugünden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bir hafta boyunca bölgede kar yağışı beklenmediğini bildiren yetkililer, hava sıcaklıklarında ise 3-5 derecelik bir azalma olabileceğini belirtti.

Bölgede dün gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise Erzurum'da eksi 15, Ağrı ve Kars'ta eksi 10, Ardahan'da eksi 9, Erzincan'da eksi 5 ve Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da  Ardahan'da eksi 3, Erzurum'da eksi 1, Kars ve Ağrı'da 1, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlıklarının da Ağrı'da 41, Erzurum'da 9 ve Ardahan'da 5 santimetre olduğu kaydedildi.

-BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE 205 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle 205 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 205 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karla mücadelede 4 rotatif, 12 greyder, 9 dozer, 8 yükleyici, 10 servis aracı ve 10 ekiple, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 20, yükseklerde ise 35 santimetre olduğunu söyledi.

Karayolları Bitlis 118. Şube Şefi Şafak Allı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kara yollarında şu an hiçbir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

Allı, ''Ana arterlerimizin tamamı açık. Ekiplerimizle gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Sürücülerin dikkatli olmasını istiyoruz'' dedi.

VAN'DA KAR VE TİPİ NEDENİYLE 390 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van'da etkili kar ve tipi nedeniyle 390 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, iki gündür devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı.

Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, Van ve ilçelerine bağlı 390 köy yolunda ulaşım da aksamalara neden oldu. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığı, tipi nedeniyle bazı bölgelere henüz müdahale edilemediği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van ve ilçelerinde hafta boyunca kar yağışının etkili olacağını ifade ederek, bölgede akşam saatlerinde oluşacak buzlanmaya karşı ilgili birimlere uyarıların yapıldığını kaydetti.

Belediye temizlik ekipleri, şehir merkezindeki ana caddelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bahçesaray-Van, Bahçesaray-Hizan ile Doğubayazıt-Van kara yolu Tendürek Geçidi'nin ulaşıma kapalı olduğunu, yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

YOLDA MAHSUR KALAN 30 KİŞİ, KÖYE SIĞINDI

Van'dan dün gece gelip Bahçesaray'a gitmek isteyen ve yolda mahsur kalan yaklaşık 30 köylünün, Hizan'ın Kalkanlı köyüne sığındığı bildirildi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'dan dün gece gelip Bahçesaray'a gitmek isteyen minibüs ve kamyonette mahsur kalan köylülere 04.30 sıralarında ulaştıklarını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

''Şu an hiç bir sıkıntı yok. Köylülerimiz, Kalkanlı köyüne sığınmış. Sağlık ve kara yolları ekiplerimizle, köylülere ulaştığımızda birkaç genç, arabaların içinde bekliyordu. Mahsur kalan köylüleri, Hizan'ın Kalkanlı köyündeki vatandaşlarımız misafir etmiş. Köye yakın yerde mahsur kalmalarına sevindik. Uzak ve ıssız bir yerde kalmaları halinde köylüler, soğuktan etkilenecekti. Can ve mal kaybının olmamasına sevindik. Karayolları tarafından köylülere, gerekli uyarıların yapılmasına rağmen yine yola çıkmışlar.''

Karayolları Bitlis 118. Şube Şefi Şafak Allı, kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan köylülerin, Hizan'ın Kalkanlı köyüne sığındığını bildirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarda sıkıntı yaşandığını belirten Allı, şöyle konuştu:

''Dün geceden bu yana çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ekiplerimiz zor anlar yaşadı. Görüş mesafesi çok kısa ve çalışmalarımızı güçlükle yürüttük. Köylülere ulaşmak için büyük çaba gösterdik. 2 greyderle mahsur kalan köylülere, 04.30'da ulaştık. Valisi Nurettin Yılmaz da köylülerin mahsur kaldığı bölgeye gitti, çalışmaları yerinde inceledi.''

Yolun ulaşıma açılması için büyük bir kısımda çalışma yürüttüklerini ifade eden Allı, Karayolları Van Bölge Müdürlüğünden greyder gönderileceğini kaydetti.

Allı, bugün yolun ulaşıma açılmasının ardından köylülerin, yola devam edeceğini kaydetti.

AA

 



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs