müthiş yem | " /> müthiş yem | "/>

En Sıcak Konular

CIA'den Türkiye'ye müthiş yem

5 Ocak 2010 11:22 tsi
CIA'den Türkiye'ye müthiş yem 'Afgan eroinciyi PKK kullanıyor'muş!

Pazar günü Hürriyet gazetesinin ilk sayfa üstünde bir haber çıktı, dikkat ettiniz mi? Haber şu idi; ‘Afgan eroinciyi PKK kullanıyor’. Pentagon’da yapılan bir toplantıda ‘Afganistan’ın 2010’da Türkiye için büyük bir tehdit oluşturduğu’ belirtilmiş. ‘CIA Türkiye’ye eroin uyarısı yapmış.’ Eksik olmasınlar. Pentagon olsun, CIA olsun, çok düşüncelidirler, Dünyada kimseye hiçbir şeyden zarar gelmesin diye çırpınıp dururlar.

Ama ben onlar kadar iyi niyetli olmadığım için olsa gerek, bu tür haberlerden huylanırım. Afganistan’daki mücadeleye destek vermek konusunda Türkiye, tüm baskı ve sıkıştırmalara rağmen kararlı davrandı ve büyük ölçüde direndi. Ama daha birkaç ay önce, NATO Genel Sekreteri Rasmussen, ‘Türk askeri Afganistan’a muharip güç olarak gidebilir’ başlıklı bir röportaj vermişti (Milliyet, 26 Ağustos 2009). Rasmussen, Afganistan’daki mücadelenin, din değil terörle mücadele olduğunu hatırlatarak, ‘Türkiye’nin de terörle mücadele odaklı bir ülke olduğunun’ altını çiziyordu.

Belli ki, Afganistan eroini ile PKK arasında doğrudan ilişki kurmanın daha ikna edici olduğuna inanılıyor. Tabi, bu arada, şu anda başı ezilmeye çalışılan Taliban’ın 1996’da afyon ekimini yasaklamış olduğu ve 2001 Afganistan müdahelesi iktidara gelen yeni yönetimin, iktidara geldikten sonra uyuşturucu üretiminin tekrar büyük boyutlara çıktığını hatırlayan yok. Zaten bizim ülkemizde, işin içinde bir yerde PKK geçiyorsa gerisini düşünmeye gerek kalmayabiliyor. O nedenle, bu Afganistan işine bir mim koyalım. Bunun ötesinde ucu doğrudan bize dokunsun dokunmasın Afganistan’da olan biteni biraz daha yakından izleyelim. Ayrıca, dünyanın cadı kazanı gibi kaynadığı bir devirde, etrafımızda neler olup bittiyle biraz olsun ilgilenelim.

Nuray Mert / Radikal'deki köşesinden ilgili kısım



Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs