En Sıcak Konular

Yüzbaşı babasının acı feryadı

5 Ocak 2010 08:23 tsi
Erzincan'ın Kemah ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan 9 askerin dosyası savcılar tarafından yeniden açılırken bir başka trajedi ortaya çıktı.

Olayda ağır yaralanan Yüzbaşı Yılmaz Tankül, 18 aydır GATA'da yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Afyonkarahisar ve Ankara arasında mekik dokuyan baba Mehmet Tankül, oğlu için sürekli dua ediyor.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde 2008'in Ağustos ayında mayın patlaması sonucu 9 askerin şehit olduğu olayla ilgili dosya, savcılar tarafından yeniden raftan indirilmiş, o dönemde bölgede görevli olan subaylar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili araştırma sürerken patlamada ağır yaralanan Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün 18 aydır Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği ortaya çıktı. Aylardır memleketi Afyonkarahisar'la Ankara arasında mekik dokuyan baba Mehmet Tankül, oğlunun iyileşmesi için sürekli dua ediyor. Maddî ve manevî olarak çok yıprandıklarını belirten Tankül, "Olayın üzerinden 18 ay geçti. Oğlumun bilinci hâlâ kapalı. İyileşip konuşabilse belki çok şey anlatacak." diyor. Mayın patlaması ile ilgili net bilgiye sahip olmadığını söyleyen acılı baba, olayın sorumlularının bulunup adalete teslim edilmesini istiyor.

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek beldesinde yaşayan Mehmet Tankül, Kemah'taki olayın ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirtiyor. Demiryolları'ndan emekli Tankül, "Zor şartlarda büyüttüğüm ve okuttuğum oğlumun gözlerimin önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum." diyor. Olayı haber aldıklarında oğlunun yaralı kurtulduğuna sevindiklerini ifade eden acılı baba, 18 aydır oğlu Yılmaz Tankül'ün komadan çıkmasını beklemenin çok zor olduğunu vurguluyor. Oğlunun eşi Halime Yılmaz'ın öğretmen olduğunu söyleyen baba Tankül, gelininin iki çocuğuyla birlikte perişan olduğunu söylüyor. Mehmet Tankül, olayın meydana gelişini patlama sırasında oğlunun şoförü er Ali Üzüm'ün anlattıkları kadarıyla bildiğini belirtiyor. Ali Üzüm'ün anlattığına göre Yüzbaşı Tankül, 10 Ağustos günü gece 03.00 sularında bir ihbar aldıklarını ve aracı hazırlamasını istediğini söyler. Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı ile birlikte 11 kişilik ekip, ihbarı değerlendirmek üzere Sarıyazı köyüne gider. Yüzbaşı Tankül, birlikte çay içtiği vatandaşlara, tanımadıkları birisi köye geldiğinde kendilerine haber vermelerini ister.

KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYORLAR

Baba Mehmet Tankül olayı değerlendirirken, "Bu kardeşi kardeşe kırdırmaktan başka bir şey değil. PKK'nın kandırdığı gençler de bizim insanımız, biz düşman değiliz ki birbirimize pusu kuralım." diyor. Baba Tankül, son yaşanan gelişmelerle zihninin bulandığını bir türlü gerçeği göremediğini ifade ediyor. Acılı baba, olayı soruşturan savcılardan net cevap bekliyor.

Mayın patlamasının yaşandığı Erzincan Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı Köyü Muhtarı Zeki Algül'ün savcılara verdiği ifade geçtiğimiz günlerde medyada yer aldı. Muhtarın ifadesi üzerine olay bölgesinde görevli olan Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N.E. ve Müdür Yardımcısı E.E. ile Astsubay O.E.'nin, mayın patlamasıyla ilgili iddialar sebebiyle tutuklandığı ortaya çıkmıştı. İfadesi alınan muhtar, olay sonrası PKK'ya yardım ve yataklık ettiği iddiası ile tutuklanmış ve son ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

zaman

 

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs