En Sıcak Konular

İhsanoğlu Hamas lideri Meşal'le görüştü

4 Ocak 2010 17:57 tsi
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, dün geldiği Suudi Arabistan'da Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile Riyad'da yaptığı görüşmenin ardından bugün Cidde'de İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kabul edildi.

Meşal ve heyeti, İhsanoğlu başkanlığındaki heyetle yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan İhsanoğlu ve Meşal, Filistin-İsrail ve Filistinliler arasındaki sorunların çözümü için bir araya geldiklerini söylediler.

Türkiye'nin Filistin-İsrail sorununun çözümünde rolü ve beklentileriyle ilgili bir soru üzerine Meşal, Türkiye'nin bölgedeki rolünün "çok büyük ve etkili" olduğunu söyledi. Meşal, "Türkiye'nin bölgede rolü çok büyük, İsrail-Filistin sorununda her zaman sesi yüksek ve cesur çıkmıştır" dedi.

Meşal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sorundaki duruşunun kendileri tarafından "son derece takdirle" karşılandığını da ifade etti.

El Fetih ile uzlaşma konusunda son aşamaya gelindiğini kaydeden Meşal, anlaşmanın Kahire'de imzalanması konusunda anlaşıldığını bildirdi.

Riyad'da Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile yaptıkları görüşmeden sonra Suudi Arabistan'ın Filistin uzlaşmasına giden yolda yardım ettiğini söyleyen Meşal, bu anlamda İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile son durumu ele aldıklarını ve barışa giden yolda neler yapılabileceğinin konuşulduğunu ifade etti.

Meşal, İKT'nin ve İslam ülkelerinin Filistinliler arasındaki sorunun çözümünde etkin rol oynadığını ve bu çabanın devamı için bir araya gelindiğini bildirdi. Bu toplantıların başarıyla sonuçlanacağı umudunu dile getiren Hamas lideri, İKT'nin Filistinli gruplar arasında bir köprü olduğunu söyledi.

Filistin topraklarına yönelen saldırıların değerlendirildiğini anlatan Meşal, El Fetih ile diyaloglarında önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti.
İhsanoğlu da Meşal ile birçok önemli meseleyi görüştüklerini bildirdi. İhsanoğlu, El Fetih ile Hamas arasındaki sorunun çözümü için yoğun çaba harcadıklarını, çabalarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs