TSK istedi' | " /> TSK istedi' | "/>

En Sıcak Konular

'Kozmik oda aramalarını TSK istedi'

4 Ocak 2010 14:28 tsi
'Kozmik oda aramalarını TSK istedi' Eski MİT Müsteşarı Mahir Kaynak suikast iddialarına ve 'kozmik oda' aramalarına farklı bir bakış getirerek, aramaları askeriyenin kendini temize çıkarmak için yaptırdığını iddia etti.

24’te Günün Manşeti programına konuk olan MİT eski müsteşarı ve Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mahir Kaynak gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Beyza Hakan’ın sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti’nde Ergun Babahan ile gündemdeki konuları değerlendiren Mahir Kaynak, Bülent Arınç’a suikast iddiası ile ilgili farklı bir çıkış yaptı. Kaynak, “Ben Albay düzeyinde tetikçi şimdiye kadar duymamıştım. Tetikçiler genelde iyi silah kullanan, genç, gözden çıkarılmış kişilerden seçilir. Binbaşı ve Albay rütbesinde tetikçi olarak kabul etmek yanlıştır. Bu kişiler tetikçi olamayacaksa, o odadan bir kayıt çıkar mı? Bülent Arınç’a suikast yapacağız diye kimse kayıt altına almaz. O odada bunun kaydı olmaz. Geçmişe ait bir şeyler bulunabilir belki. Burada amaç Silahlı Kuvvetleri temize çıkarmaktır. Darbeciliğin bittiğini ve Silahlı Kuvvetlerin bu işe karşı çıktığını ispat etme amaçlıdır. Hâkim yemeğini evden getiriyormuş. Bunun nedeni hâkimin şüpheleri değildir. Başına bir şey gelirse Silahlı Kuvvetler’e yıkılmasın diye Silahlı Kuvvetlerin kendi ricasıdır. Yemeğinizi ve suyunuzu getirin denmiştir. Bülent Arınç’ın izlendiğine de inanmıyorum. Bir evin yerini tespit etmek o kadar kolay ki… Kroki çizmeye gerek yok. Ben bunu operasyonun parçası olarak görüyorum. Bu izleme bahane edilerek “O Oda”ya girildi. Çünkü bir nifak merkezi olarak görülüyordu. Bunun için asker dedi ki; “Gelin bakın bir gün değil, beş gün bakın, on gün bakın. Silahlı Kuvvetler temize çıksın.” Silahlı Kuvvetler, Türkiye’ye çizilen bölgenin güçlü ülkesi rolüne uygun olarak bölgenin en güçlü ordusu imajını korumak zorunda. Bu yüzden darbe olmayacağı ispat edilerek, Silahlı Kuvvetlerin itibarı iade edilmek isteniyor” şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 5,571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,999 µs