En Sıcak Konular

Keita'nın hayatı tehlikede!

4 Ocak 2010 13:30 tsi
10 Ocak’ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası öncesi, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Angola’da tam anlamıyla kırmızı alarm verilmiş durumda.

Afrika Kupası'nda kırmızı alarm... Fakirliğin kol gezdiği Angola'daki adam kaçırma ve cinayet vakaları devlerin gözünü korkutunca Chelsea, Inter, Arsenal gibi kulüpler yıldızlarını koruma amacıyla özel güvenlik şirketleriyle anlaştı. Peki Keita'yı kim koruyacak?

10 Ocak’ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası öncesi, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Angola’da tam anlamıyla kırmızı alarm verilmiş durumda. Fakirliğin kol gezdiği bu ülkede yüksek suç oranı, özellikle de adam kaçırma ve cinayet vakaları, kupaya birçok yıldızını gönderen Avrupa kulüplerinin gözünü fena halde korkuttu. Kişi başına düşen haftalık gelirin 30 Lira olması sebebiyle para kazanmak için her türlü illegal yolu deneyen ve organize suç örgütleri oluşturan gerillaların, tıpkı Somali’deki korsanlar gibi adam kaçırıp fidye istemesi ihtimalini düşünen devler, işi ne şansa ne de Afrika emniyetine bırakıp, önlemini aldı.

Kuş uçurtmuyorlar
Chelsea; Drogba, Essien ve Kalou için, Barcelona; Yaya Toure ve Seydou Keita için, Arsenal; Eboue için, Manchester City de Kolo Toure için özel güvenlik şirketleriyle anlaştı. Bu futbolcular, Angola’da kaldıkları otelden, adım attıkları her yere kadar 24 saat korunacak. Ayrıca 30 bin polis de kamp yapılan otellerin çevresinde kuş uçurtmamaya çalışıyor. Kupada Fildişi Sahilleri formasıyla Galatasaray’ı temsil edecek olan Kader Keita ise şimdilik Angola polisine emanet. Fildişi ilk maçını 11 Ocak’ta, Burkina Faso ile oynayacak.

Gerillalar neyin peşinde?
Angola’daki gerillalar, Somali’deki deniz korsanlarıyla benzer yöntemleri kullanıyor. Ülkeye iş için gelen yabancıları kaçıran suç örgütleri, fidye karşılığında ellerindeki esirleri bırakıp para kazanmaya çalışıyor. Nüfus yoğunluğu bir hayli fazla, haftalık kişi başına düşen gelirin 30 TL’yi geçmediği göz önüne alındığında, gerillaların ne denli tehlikeli olabileceği tahmin edilebiliyor. İngiliz gazeteleri de, bu konunun üzerine gitmekte ısrarcı davranıyor.

 

 


fanatik



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs