ret aramaya sınırlama | " /> ret aramaya sınırlama | "/>

En Sıcak Konular

İtiraza ret aramaya sınırlama

4 Ocak 2010 13:16 tsi
İtiraza ret  aramaya sınırlama 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığında hakim nezdinde gerçekleştirilen aramayla ilgili karara yapılan itirazı reddetti, ancak sınırlamalar getirdi. Dün başlayan 6. arama devam ediyor.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığında hakim nezdinde gerçekleştirilen aramayla ilgili karara yapılan itirazı reddetti, ancak sınırlamalar getirdi.

Mahkeme ret kararında, Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talebi üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğince yapılan işlemin CMK'nın 125. maddesi kapsamında, devlet sırrının incelenmesi işlemi olmayıp, CMK'nın 119. maddesi kapsamında bir arama kararı ve uygulaması olduğu ifade edildi.

Bu nedenle itirazların reddedildiği belirtilen kararda, ''arama konusu işlemlerin soruşturma konusu fiille sınırlandırılmasına ve soruşturmanın niteliği, arama yapılan yerin özelliği ve yapılacak işlemlerin kapsamı gibi nedenler de gözetilerek, aramanın en kısa sürede tamamlanmasına karar verildiği'' kaydedildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, arama tamamlandığında ''tutulacak tutanağın sadece suça konu delillerle ilgili bilgi ve belgelerle sınırlı olmasını'' da kararlaştırdı.

Mahkeme, kararını oy birliğiyle verdi.

İtiraza ilişkin başvurular, Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirliklerince 31 Aralık 2009 tarihinde yapılmıştı.

ARAMA DEVAM EDİYOR

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki dün saat 12.00'da başlayan 6. arama faaliyetleri devam ediyor.

Arama kararını veren hakim ve beraberindeki Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 4 araçlık konvoy, dün saat 12.00 sıralarında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının bulunduğu askeri bölgeye geldi.

Balgat Kirazlıdere mevkisindeki Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki 6. arama faaliyetlerine dün saat 12.00 itibarıyle başlandı.

Ankara'da, 19 Aralıkta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp serbest bırakılmıştı.

Daha sonra başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında ilk yapılan aramanın ardından gözaltına alınan 8 askeri personelin, çıkarıldıkları savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmalarına karar verilmişti.
 
aa



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs