En Sıcak Konular

Tunceli'nin derdine Gül derman oldu

4 Ocak 2010 12:09 tsi
Gül’ün talimatı ile harekete geçen İller Bankası, Tunceli’nin kanalizasyon sistemini sıfırdan oluşturmak için yaklaşık 20 milyon TL’lik kaynak ayırdı. Cumhurbaşkanı, Başkan Şahin’in anlattıklarını defterine not etmişti.

KASIM ayında Tunceli’yi ziyaret eden ve “Dersim’e Hoşgeldiniz” pankartlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’e verdiği sözü tuttu. Tunceli’nin yıllardır ihmal edilen ve arıtma yapılmadan Munzur’a akan kanalizasyon sistemi, sil baştan yenileniyor. Gül’ün talimatı ile harekete geçen İller Bankası, kentin kanalizasyon sistemini sıfırdan oluşturmak ve arıtma tesisi yapmak için yaklaşık 20 milyon TL’lik kaynak ayırdı. Proje en geç iki ay içinde ihale edilecek.

Turgut Özal’dan sonra Tunceli’ye giden ikinci cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, kentin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına çözüm getirmek için düğmeye bastı. BDP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin, kentin atık sularının, yapımı yeni tamamlanan Uzunçayır Baraj’ına hiçbir arıtma işlemine tabi tutulmadan akıtıldığını belirterek, “Atıksu Arıtma Tesisi yapılmazsa insan ve çevre sağlığını tehdit eden su kirliliği oluşacak” diye dert yanmıştı.

Bu talebi ajandasına not eden ve “İlgileneceğim” sözü veren Gül, Ankara’ya döner dönmez temaslarını başlattı ve verdiği sözü tuttu.

Köşk’ten gelen talimat üzerine harekete geçen İller Bankası, Tunceli kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisi projesini 2010 yılı yatırım programına aldı. Aralık ayında Tunceli’ye giden İller Bankası, DSİ ve Karayolları yetkilileri, Belediye Başkanı Şahin ile görüşerek projeyi olgunlaştırdılar ve ön protokolü hazırladılar.

Gelişmeleri doğrulayan Belediye Başkanı Şahin, projenin ocak veya şubat ayında ihale edileceğini ve gerçekleştirilecek yatırımın yaklaşık 20 milyon TL tutacağını söyledi. Proje bedelinin yüzde 95’inin İller Bankası tarafından karşılanacağını, yüzde 5’lik kısmının ise Tunceli Belediyesi’ne verilecek kredi ile finanse edileceğini belirten Şahin, yatırımın bir yıl içinde tamamlanabileceğini aktardı.

DERSİMLİLER ADINA TEŞEKKÜR

Tuncelİ’nİn yıllardır ihmal edildiğini, kentin önemli altyapı ve istihdam sorunları bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Edibe Şahin, ilgisinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti.

Uzunçayır Barajı’nın Tunceli’nin, doğal tarihi dokusunu bozduğunu belirten Şahin, “Sayın Gül, verdiği sözü tutarak Tunceli’nin de Cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koydu. Kendisine bütün Dersimliler adına teşekkür ediyorum. Atık suların Munzur’a akması kent sağlığına yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Uzunçayır Barajı’nın devreye girmesiyle Munzur akarsu özelliğini yitirdi ve tehdit tehlikeli bir boyuta ulaştı. Yeni proje, bu tehlikeyi büyük oranda ortadan kaldıracak” dedi. Şahin Gül’e Tunceli ziyaretinde el işi dokuma çanta hediye etmişti.

Devletin zirvesi Köşk’e çıkıyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, devletin zirvesini Köşk’te buluşturacak. Gül, yeni yıl nedeniyle yasama, yürütme ve yargının zirvesi ile 5 Ocak’ta Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek.

Suikast girişimi iddialarının, dinleme tartışmalarının, Ergenekon soruşturmasının ve sivil-asker geriliminin gündemde sıkça yer aldığı 2009’un ardından, Cumhurbaşkanı Gül, yeni yılın ilk haftasında yasama, yürütme ve yargının başkanları ile yeni yıl yemeğinde buluşacak. Çankaya Köşkü’ndeki yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Tuğrul Arıbal ve Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış davet edildi.

Yeni yılın ilk haftasındaki yemekte kabineden sadece Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in olması dikkat çekti. Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla davet edildi. Gül, 2007 ve 2008 yıllarında da devletin zirvesine yeni yıl yemeği vermişti.

5 Ocak’taki yemekte 2009’un genel bir değerlendirilmesinin yapılması, yargıda dinleme, suikast girişimi iddiaları gibi tartışma yaratan konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Akşam

 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs