''TSK'yı korumak'' parti programında | " /> ''TSK'yı korumak'' parti programında | "/>

En Sıcak Konular

''TSK'yı korumak'' parti programında

4 Ocak 2010 09:52 tsi
''TSK'yı korumak'' parti programında MHP’nin parti programı ve tüzüğü belli oldu. Programda dokunulmazlıklar, yeni anayasa, erklerin yetki çatışması, parti kapatılması ve TSK’nın yıpratılması konuları yer alıyor.

MHP’nin Türkiye’yi 2023’te lider ülke yapmaya yönelik olarak hazırladığı parti programı ve tüzüğü belli oldu. Parti programında Türkiye’yi dünyada süper güç yapma hedefi ortaya konurken, kardeşlik vurgusu dikkat çekti. Yeni anayasa gerekliliği, erklerin yetki çatışması, parti kapatmalar gibi güncel konuların yer aldığı programda, dokunulmazlıkların kaldırılması, TSK’nın yıpratılmaması istendi. Hacı Bektaş-ı Veli’ye programda yer verildi, MHP iktidarında kişi başına gelirin 30 bin dolar olacağı kaydedildi. Parti tüzüğündeki değişikliklerle genel başkan adayı olma zorlaştırıldı, genel başkanın 5 defadan fazla seçilmesinin önü açıldı.

SÜPER GÜÇ TÜRKİYE
MHP’nin 2000 yılında hayata geçen parti programı ve tüzüğü yaklaşık 10 yıl aradan sonra değişti. “Geleceğe Doğru” başlığıyla değiştirilen parti programında MHP’nin vizyonu şöyle anlatıldı: “Geniş vatandaş kitlelerinin teveccühünü kazanarak tek başına iktidar olmak, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet ve yeni bir dünya düzeni anlayışıyla; ekonomik, sosyal, kültürel, teknolojik gelişimini ve bilgi toplumuna geçişini sağlayarak ülkemizi, bölgesinde ve dünyada süper güç ve lider ülke konumuna getirmektir.”

MHP’nin yeni programından bazı başlıklar:

YENİ ANAYASA: Anayasamızın mümkün olabildiğince geniş bir uzlaşma ile, genel sınırlama hükümlerinden daha çok, genel koruma hükümlerine yer veren ve özgürlüğü esas alan bir nitelikte olması gerekli görülmektedir.

TSK’NIN SAYGINLIĞI: İki bin yıllık köklü maziye sahip Türk Ordusu’nun, Türk Milleti’nin vicdanında mukim saygınlığının, gelişi güzel günlük polemik konusu yapılarak iç ve dış kamuoyunda yıpratılmasına fırsat verilmeyecektir.

YETKİ AŞIMI: Erkler arasında yetki aşımı ve çatışması ekseninde gelişen tartışmaların, herkesin anayasadan kaynaklanan görev ve yetkileriyle sınırlı hareket etmesi suretiyle giderilebileceğine inanmaktayız.

PARTİ KAPATMALAR: Siyasi partilerin sadece Türk Milleti tarafından ve seçim sandığı yoluyla tasfiye edilebileceğine inanan MHP, terör ve şiddeti siyasi amaç ve araç olarak gören ve destekleyen partiler dışında siyasi partilerin kapatılmasına karşı olup parti kapatma yerine bireysel sorumluluk esasını öngörmektedir.

DOKUNULMAZLIKLAR: Milletvekili dokunulmazlığının, kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanması ve TBMM içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğine inanmaktayız.

KADINA ŞİDDET: Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılacak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmeleri sağlanacaktır.

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR: Suç işleyen ve suça meyilli çocukların varsa aileleriyle işbirliği yapılarak eğitilmeleri, meslek edindirilmeleri suretiyle, ailesi olmayanların ise korunmaya alınması ve rehabilite edilmesi suretiyle topluma kazandırılmaları sağlanacaktır.

ALEVİLERE MESAJ: Dünyaya ve insanlığa bakışımızı; Ahmet Yesevi’nin, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-i Veli’nin insan merkezli madde ve madde ötesi varlık aleminin sentezinden oluşan bir anlayış şekillendirecektir.

akşam



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs