PKK'dan yeni taktik: İnfaz timleri | " /> PKK'dan yeni taktik: İnfaz timleri | "/>

En Sıcak Konular

PKK'dan yeni taktik: İnfaz timleri

4 Ocak 2010 08:41 tsi
PKK'dan yeni taktik: İnfaz timleri Demokratik açılımla büyük darbe alan terör örgütü PKK, kan kaybını farklı stratejilerle telafi etmeye çalışıyor.

Öncelikli amacı terörü bitirmek olan demokratik açılımın psikolojik etkisi ve "Etkin Pişmanlık" ile ilgili yasal düzenleme PKK’daki çözülmeyi arttırdı. Polisin 28 ilde yürüttüğü "psikolojik harekat" da kopma sürecine ivme kazandırınca PKK, Gever Ajan İnfaz Timleri (GAİT) adında "infaz timleri" kurdu. Timin başına ise Hakkari/Yüksekova kırsalında faaliyet gösteren Herekol kod adlı terörist getirildi.

Telsizden anons etti

GAİT'in örgütten firar eden, devletle görüşen işbirlikçi aileler, sözde vergi vermeyenler ile ajan olduğu düşünülen kişilere infaz yapacağı belirlendi. 5’şer kişiden oluşan infaz timleri dağıttıkları bildiriler ile bölge halkını tehdit etmeyi de ihmal etmiyor. Murat Karayılan’ın yaptığı örgüt içi "darbe" ile HPG sorumluluğundan alınarak sözde Zağros Eyalet Komutanlığı’na kaydırılan "Dr. Bahoz-Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin’in "tehdit" içerikli telsiz konuşması dinlemeye takıldı. Hüseyin, emrindekilere, "Kaçan olursa vurun" talimatı verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, bölücü terör örgütündeki son gelişmeleri yansıtan kapsamlı bir rapor hazırladı. İstihbarat raporunda, örgüt yönetiminin militanları ve ailelerini "direk" tehdit ettiği belirtildi. Rapora göre, "Vali, kaymakam, savcı, asker, polis vb. devlet görevlileri ile temas kuran aileler 'işbirlikçi' ilan edilecek. İşbirlikçilerin sonu ise itirafçı ajan ve muhbirler gibi infaz.

Mesaj gönderiyorlar

Kandil Dağı’ndaki sözde Yürütme Konseyi, eleman krizine neden olan kaçışları engellemek amacıyla militanlar aracılığıyla ailelerine mesaj gönderdi. Hiçbir devlet görevlileri ile görüşülmemesi istenilen mesajda, "Ailelerinizle konuşun aksine davranan olursa 'işbirlikçi' ilan edilecekler. İşbirlikçi ailelerin sonu itirafçı ve muhbirler ile aynı olacaktır" denildi.

Örgüte cezaevlerinden darbe

Son dönemde örgütten kaçışların artması PKK içindeki dengeleri alt-üst etti. Psikolojik harekat geniş alana yayılarak yürütüldü. PKK’ya ikinci büyük darbe ise 2009ída cezaevlerinde vuruldu. Örgütsel faaliyetlerinden dolayı hüküm giymiş olan 69 teröristin PKK ile bağı kopartıldı. Örgütle yolları ayrılan 69 hükümlü cezaevi yönetimlerince farklı koğuşlara nakledildi ve kopan aile bağları yeniden oluşturuldu. Güvenlik güçlerinin girişimleri sonucu ailelerinin çocuklarını cezaevinde ziyaret etmesi sağlandı. Aileler ile ortaklaşa yürütülen psikolojik harekat etkili oldu. Tahliye olduktan sonra PKK’dan kopartılan eski mahkumlara istihdam programı sağlanacak.

bugün



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs