En Sıcak Konular

Darbe heveslilerine sürpriz tepki

4 Ocak 2010 08:28 tsi
'Moğollar' müzik grubunun kurucusu Cahit Berkay, günümüzde hâlâ darbe düşünenlerin akıllarından zoru olduğunu söyledi.

Berkay, TSK içinde yuvalanan cuntacıların temizlenmesi gerektiğini anlattı. Berkay, "Seçimle işbaşına gelen seçimle gider. Bu hükümet kötü, asker gelsin bizi kurtarsın anlayışı Türkiye'yi bitirir." diye konuştu.

'Moğollar' 41. sanat yılını 'Umut Yolunu Bulur' albümü ile kutluyor. Uzun süredir gündemi işgal eden darbe planlarına değinen Moğollar'ın kurucusu Cahit Berkay, darbenin Türkiye için intihar anlamı taşıdığını kaydetti. Darbenin sadece ekonomik anlamda bile nelere mal olduğunu bu ülkenin acı bir şekilde gördüğünü hatırlatan Berkay, "Ordu içindeki cuntacıların temizlenmesi gerekir. Bu ülkede hâlâ darbe düşünenlerin akıllarından zoru var demektir. Demokrasiye dışarıdan herhangi bir müdahale olamaz. Seçimle iş başına gelen seçimle gider. Bu hükümet kötü, asker gelsin bizi kurtarsın anlayışı Türkiye'yi bitirir." diye konuştu.

Cahit Berkay, iktidarın da muhalefete kulak vermesi gerektiğini anlattı. 2007 seçimi gecesi partisinin balkonundan halka seslenip "Ben, bana oy veren vermeyen herkesin başbakanıyım." diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tavrını devam ettirmesi gerektiğini söyledi. Ergenekon davasının sonuca bağlanmasını isteyen Berkay, 1 Mayıs 1977'nin, Maraş olayları ve Sivas katliamının hatta 12 Eylül'ün bu davaya girmesi gerektiğini aktardı. Eski arkadaşı Cem Karaca'ya da sahip çıkan Cahit Berkay, "Cem'e karşı linç kampanyası başlatanlar, parkalarını gardıroba asıp komprador olanlardı. Cem'in itikatlı olmasını çekemediler. Acıdır ki bir zamanlar proletaryanın, emekçinin hakkını savunanların çoğu, bugün sermayenin adamı oldular." dedi.

zaman



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs