En Sıcak Konular

“Erdoğan vazgeçerse ben aday olacağım!”

0 0 0000 00:00 tsi
“Erdoğan vazgeçerse ben aday olacağım!” Meclis Başkanı Bülent Arınç Çankaya’yı gözüne kestirdi mi? İddiaya göre Arınç açık konuştu. Erdoğan Çankaya’ya çıkmak isterse bunu destekleyeceğini, hatta “sevineceğini” belirten Arınç, Erdoğan çıkmazsa adaylığını koyacak mı? İşte

Arınç’ın sözleri: “Cumhurbaşkanı olmak isterse Tayyip Bey olur. Kimse bir şey diyemez. Biz de kendisini kutlarız, seviniriz. Ama eğer baskılara direnemez, adaylıktan vazgeçerse o zaman ben aday olurum.”

Çankaya seçimleri yaklaşırken kimin Cumhurbaşkanı olacağı tam bir muammaya dönüşmek üzere. En azından Nisan ayına kadar devam edecek bu karışıklık Erdoğan’ın kararını açıklaması ile bir başka aşamaya geçecek. Başbakan Erdoğan “Nisan ayından önce konuşmayız” diyerek tartışmanın dışında kalıyor ama Erdoğan konuştuğunda iki farklı senaryo ortaya çıkacak. Eğer Erdoğan Çankaya’ya çıkma doğrultusunda görüş beyan ederse AKP’nin onu destekleyeceği büyük bir olasılık. Dolayısıyla tartışma iktidar partisi ile muhalefet arasında geçecek. Ancak Erdoğan adaylığını koymaz, AKP içinden çıkacak bir adayı destekleyeceklerini belirtirse, işte o zaman AKP karışabilir.

Çünkü Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymadığı durumda AKP’den birden çok aday çıkabilir. Erdoğan’ın aday olmaması halinde birçok isim Çankaya’ya yakıştırılırken, çoğunlukla Vecdi Gönül, Mehmet Aydın, Abdullah Gül, Nevzat Yalçıntaş gibi isimlerin üzerinde duruluyor.

Ancak bir isim daha var ki uzun bir süredir Çankaya’ya göz kırpıyor. O isim de Meclis Başkanı Bülent Arınç.

Her ne kadar Bülent Arınç özellikle muhalefet tarafından kesinlikle kabul edilmiyorsa da çok dişli bir siyasetçi. Bunun en son örneği Meclis Başkanlığ seçimlerinde yaşandı. Vecdi Gönül’ün adaylığına rağmen Arınç oylamaya katıldı ve seçimden Meclis Başkanı olarak çıkmayı bildi.

Şimdi Arınç tekrar sahneye çıkacak mı? Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya ilginç bir öykü aktarıyor. Küçükkaya’nın iddiasına göre Arınç şu sözcükleri bir gazetenin Ankara temsilcisine aynen söylemiş: “Cumhurbaşkanı olmak isterse Tayyip Bey olur. Kimse bir şey diyemez. Biz de kendisini kutlarız, seviniriz. Ama eğer baskılara direnemez, adaylıktan vazgeçerse o zaman ben aday olurum.”

iyibilgi.com



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs