En Sıcak Konular

İspanya'dan Türkiye'nin AB üyeliğine destek

2 Ocak 2010 15:20 tsi
İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri Diego Lopez Garrido, "AB, Hristiyan kulübü değil. Türkiye'nin İslam dünyasıyla olan diyaloğu AB'ye büyük güç verir" dedi.

Garrido, İspanya'da Katolik Kilisesi yanlısı yayınlar yapan "La Razon" adlı gazeteye yaptığı açıklamada, "AB'nin Bir Hristiyan kulübü olmadığını, tam tersine farklı dinlerin yaşandığı, çoğulcu bir yer olduğunu" söyledi.

"Türkiye, bu kulübün (AB) üyesi olabilir mi" sorusuna karşılık Garrido, "Elbette, özellikle bu çoğulculuktan dolayı. Üstelik, Türkiye'nin İslam dünyasıyla olan diyaloğu AB'ye büyük güç verir" diye konuştu.

İspanya'nın haziran ayı sonuna kadar üstlendiği AB dönem başkanlığıyla ilgili soruları da yanıtlayan Garrido, "Artık, AB'nin yüzü Van Rompuy'dur" diyerek, AB toplantılarını yönetecek yeni AB Başkanı Herman Van Rompuy'un bundan sonra ön plana çıkacağının işaretini verdi.

Garrido ayrıca, dönem başkanlıkları süresince "ekonominin yeniden canlanmasını ve büyük reformların gerçekleşmesini" istediklerini kaydetti.

-ULUSLARARASI TERÖRİZME KARŞI AVRUPA KOORDİNASYON KOMİTESİ-

Öte yandan İspanya'nın önemli gazetelerinden El Pais, AB dönem başkanlığı süresince İspanya İçişleri Bakanlığının önceliklerden birinin, uluslararası terörizmle ortak mücadele için bir "Avrupa Koordinasyon Komitesi" kurmak olduğunu ileri sürdü.

Terörizme karşı ülkelerin tek başına aldıkları kararlarla mücadele etmesinin "savaşın kaybedildiği" anlamına geleceğini savunan El Pais, "Avrupa Koordinasyon Komitesi'nin kurulmak istenilmesinde tek bir hedef var: Terörizm tehdidini altındaki stratejik konularda, ikili veya çok uluslu olarak doğrudan bilgi değişimi" diye yazdı.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs