En Sıcak Konular

Obama, uçak saldırısı için El Kaide'yi suçladı

2 Ocak 2010 13:37 tsi
ABD Başkanı Obama, Amsterdam-Detroit seferini yapan yolcu uçağına yönelik saldırı girişimi için ilk kez El Kaide'yi suçladı.

ABD Başkanı Barack Obama, uçağa saldırı girişiminde bulunan kişinin El Kaide mensubu olduğunu ve El Kaide'nin bu kişiye patlayıcıları vererek, ABD'ye gidecek uçağa yönlendirdiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Hawaii'de tatilde olan Obama, yaptığı haftalık radyo konuşmasında, Beyaz Saray çalışanlarının hazırladıkları hava yolu güvenlik uygulamaları ile ilgili raporunun nihai sonucunu birkaç gün içinde kendisine sunacaklarını belirterek, “Noel günü terör girişiminde bulunan herkesin olaydan sorumlu tutulacağını” kaydetti.

Obama, “Noel günü yaşanan olayla ilgili soruşturma sürüyor ve zanlı hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Zanlının El Kaide'nin Arap yarımadasındaki koluna dahil olduğu, bu grubun kendisini eğittiği, patlayıcıları verdiği ve Amerika'ya gelen uçağa yönlendirdiği ortaya çıkmıştır” dedi.

23 yaşındaki Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib adlı zanlının üzerinde patlayıcılarla uçağa binmesine olanak veren “insani ve sistematik hataların” acilen ortaya çıkarılmasını sağlayacak bir çalışma yapılması çağrısında da bulunan Obama, hükümet olarak ABD'nin güvenliği için gösterdikleri çabanın altını çizdi.

Abdülmuttalib, Noel günü, Delta Havayollarına ait uçak Detroit'teki havaalanına iniş yapmak için alçaldığı sırada saldırı girişiminde bulunmuş, olayın sorumluluğunu Arap yarımadasındaki El Kaide üstlenmişti.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs