En Sıcak Konular

Kuvvetli fırtınaya dikkat!

2 Ocak 2010 09:01 tsi
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; İç Ege (Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya), Balıkesir, Bursa'nın güney kesimleri, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adıyaman, Kahramanmaraş, Erzurum'un güney ve batısı, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin Batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: İç Ege (Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya), Balıkesir,, Bursa'nın güney kesimleri, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adıyaman, Kahramanmaraş, Erzurum'un güney ve batısı, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın, heyelen vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güney, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ: Güney, iç ve batı kesimlerde rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği bildirerek vatandaşları uyardı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren yarın saat 03.00'e kadar rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi.

Vatandaşlar ve ilgililer çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı uyarılırken, zehirlenme riskine karşı bacaların temizlenmesi, gece soba ve doğal gaz sobalarının yakılmaması, bacalarda tek yönlü aspiratörlerin kullanılmaması ve evlerin havalandırılması önerildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Balıkesir ile Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek. Bursa ili başta olmak üzere soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin orta kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Erzurum'un güney ve batısı, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs