En Sıcak Konular

Davutoğlu Suudi Arabistan'da

1 Ocak 2010 21:38 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi davetli olarak Suudi Arabistan'a gitti.

Dışişleri Bakanı Suud El Faysal'ın resmi davetlisi olarak bu ülkeye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cidde'de İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ziyaret etti.

Davutoğlu ile İhsanoğlu arasında İKT Genel Merkezinde yapılan görüşmenin ardından, iki tarafın heyetleri de bir araya geldi.

İKT tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İKT ile Türkiye arasında süregelen ikili ilişkinin değişik boyutlara taşınması ve İslam dünyasının yararına daha da geliştirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda aynı zamanda Türkiye ve Mısır'ın eş başkanlığında önümüzdeki günlerde Kahire'de gerçekleştirilecek Darfur'a Yardım Konferansı ile ilgili ayrıntılar da ele alındı.

Genel Sekreter İhsanoğlu, Davutoğlu ile Afganistan'ın siyasi ve güvenlik konularını da görüştü. İhsanoğlu, Türkiye'nin ve İslam dünyasının Afganistan'da sükunetin sağlanması yolunda üstleneceği role ve bu ülkedeki sorunlara askeri çözümün olmadığına değindi.

Somali'deki son durumun da ele alındığı görüşmede, bu ülkede sağlık ve eğitim alanlarında projeler başlatılması, yoksulluğun ve insani krizin etkilerinin azaltılması konuları ele alındı.

Bu arada, Riyad Büyükelçiliğine atanan Ahmet Muhtar Gün de toplantıya katıldı.

Büyükelçi Gün, 15 Ocak tarihinde Riyad'ta resmen görevine başlıyor. İKT toplantısında ayrıca Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen de hazır bulundu.

Davutoğlu ayrıca İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali ve Başkan Yardımcısı Ahmed Tıktık'ı kabul etti.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'ndaki görüşmede, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün ve Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen de hazır bulundu.

İhsanoğlu, Davutoğlu onuruna bu akşam yemek verecek. Davutoğlu, yarın sabah başkent Riyad'a geçerek, Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile görüşecek.

Davutoğlu gezisinin son günü Kral Abdullah tarafından kabul edilecek. Davutoğlu'nun 3 Ocak'ta Suudi Arabistan'dan ayrılması bekleniyor.

ajanslar



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs