En Sıcak Konular

Hindistan'da 4 general görevden alınıyor

1 Ocak 2010 15:46 tsi
Hindistan Genelkurmay Başkanı Deepak Kapoor, önümüzdeki günlerde biri Genelkurmay sekreteri olmak üzere yolsuzluğa karışan 4 general rütbesindeki askerin görevinde kalıp kalmamasına karar verecek.

İçlerinde Genelkurmay Sekreteri Korgeneral Avadesh Prakash'ın da bulunduğu 4 general rütbeli ordu mensubunun Batı Bengal eyaletindeki Darjeeling bölgesinde bulunan orduya ait çay ekili arazinin bir şirkete satılmasına usulsüz olarak onay verdikleri iddia edilmişti. Hindistan Savunma Bakanlığı'nın kurduğu komisyon raporunda 285 dönümlük arazinin usulsüz olarak eğitim faaliyetlerinde kullanılacağı iddia edilerek bir özel firmaya satışına onay verildiğini ortaya çıkardı. Komisyon raporunda 4 generalinden görevden alınarak askeri mahkemede yargılanmasını önerdi.

23 Aralık'ta açıklanan raporun ardından Genelkurmay Başkanı Kapoor ile görüşen Hindistan Savunma Bakanı AK Anthony Kapoor'a rapor doğrultusunda yolsuzluğa karıştığı ispatlanan ordu mensuplarına karşı gereken ne ise tam olarak uygulanmasını tavsiye ettiği bildirildi. Bu arada 31 Mart 2010'da emekli olacak Kapoor'un yerine geçmesine kesin gözü ile bakılan Hindistan Doğu Orduları Komutanı Korgeneral VK Singh'in de Kapoor'a Korgeneral Parakash'ın biran önce görevden alınmasını tavsiye ettiği açıklandı.

Yolsuzluğa karışan 4 generalden biri olan Genelkurmay ikinci Başkanı PC Sen'in ikinci başkanlığı soruşturma sırasında iptal edilmişti. Yolsuzluğun olduğu 33. Kolordu Komutanı Tümgeneral Ramesh Hangali'nin de uyarı alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Üzerindeki baskılar artan Genelkurmay Başkanı Deepak Kapoor'un sekreteri Korgeneral Avadesh Prakash'ın önümüzdeki günlerde generaller hakkında disiplin suçu işledikleri için işlem yapması bekleniyor. Hint medyasına göre Kapoor'un hükümetin tavsiyesine uyarak generalleri görevden alması muhtemel.

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs