En Sıcak Konular

'Darbe kâhini' Newsweek

1 Ocak 2010 12:33 tsi
'Darbe kâhini' Newsweek Venezüella'nın solcu Devlet Başkanı Hugo Chavez, Newsweek dergisinin 2010'da Chavez'in Venezüella'da darbeye kurban gideceği, yoldaşı Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun da öleceği kehanetleriyle dalga geçti.

Yeni yıl konuşmasında Newsweek’i ‘imparatorluğun dergisi’ diye niteleyen Chavez, “Temsil ettikleri emperyalizminin arzu ve nefretini hissediyorlar. Büyük para, büyük gazeteler, küresel burjuvazinin televizyonları” dedi. Newsweek 2010’a dair 10 kehanetinde Venezüella’da enflasyon, enerji ve gadı kıtlığı, artan suç yüzünden Chavez’in popülaritesinin düşeceği ve kendisini iktidara taşıyan yoksulların dahi tepkisini çekeceği savunulurken, “Ordu Chavez’i görevden alıp düzeni sağlayacak. Böylece 21. yüzyıla has sosyalizm de kaos, yoksulluk ve kıtlıkla boğuşarak tarihe karışan 20. yüzyıl sosyalizminin kaderini paylaşacak” diye yazmıştı. 10 yıldır Venezüella’yı yöneten Chavez bu öngörülere sadece iç muhalefetin dışardan ordu çağırması halinde kendisine karşı başkaldırı olabileceği yanıtını verirken, “Bizim karşılığımız çok sert olur, onları uyardım” dedi.

‘Fidel, seni de beni de, herkesi de gömer’
Chavez, Newsweek’in “Fidel Castro yıllardır hasta. Öyle görünüyor ki 2010 dünyadaki son yılı olacak” tahminiyle de alay ederken “Bunu yıllardır ilan ediyorlar. Newsweek’in istediğini deme özgürlüğü var. İyi güzel de Fidel aya mı gidiyor?” esprisini patlattı. Chavez, iki yıl önceki bağırsak ameliyatının ardından toparlanan 83 yaşındaki Fidel’in son gördüğünde ne kadar sağlıklı olduğunu anlatıp, Fidel’in yerine geçen kardeşi Raul Castro ile yaptıkları espriyi de hatırlattı: “Sana söylüyorum Raul, bu herif seni, beni, hepimizi gömer.” (ap, Reuters)



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs