En Sıcak Konular

''Ertuğrul Günay, Hasan Tahsin'e kurban olsun''

1 Ocak 2010 12:15 tsi
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı için 'Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı' diyen ve buranın müzeye dönüştürülmesini isteyen Bakan Ertuğrul Günay'ı sert dille eleştirdi.

Çamuroğlu, 'Allah insanı şaşırtmasın. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin de Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir' diye tepki gösterdi.

Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın dün Akşam'da yer alan röportajındaki sözleri AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nu kızdırdı. Çamuroğlu, aramanın sürdüğü Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı için 'Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı' diyen ve burasının 'kapatılarak Demokrasi Müzesi'ne dönüştürülmesini' isteyen Bakan Ertuğrul Günay'a ateş püskürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın AKŞAM'ın dünkü sayısında yayınlanan açıklamalarına tepki gösteren Çamuroğlu, şu eleştirileri yaptı:

GÜNAY 'DEVLET' KAVRAMINI DÜŞÜNMELİ

Sayın Günay, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Teşkilat-ı Mahsusa'nın devamı olduğunu söylüyor. Bakın son zamanlarda pek çok siyasetçimiz sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) devleti birbirine karıştırmaya başladılar. Dünyanın en demokratik ülkelerinde bile istihbarat örgütleri var. ABD'de CIA var, İngiltere'de IM-5, IM-6 var. Almanya'da Anayasa'yı Koruma Teşkilatı var. Elbette ki bizim devletimizin kuruluşları, istihbarat örgütleri olacaktır. Unutulmamalıdır ki devletsizliğin örneklerini çok yakın zamanda Irak'ta gördük ve görmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasetçilerin devlet kavramı ile ilgili çok iyi düşünmesi gerekir. Öyle görülüyor ki bu siyasetçilerden biri de Sayın Günay'dır.

HASAN TAHSİN DE TEŞKİLAT-I MAHSUSA ÜYESİ

Teşkilat-ı Mahsusa Türkiye'nin milli mücadele sürecinde çok önemli işlevler üstlenmiştir. Pek çok yararlı hizmette bulunmuştur. Sayın Günay'a Kuşçubaşı Eşref'in (Teşkilat-ı Mahsusa'nın kurucusu olarak bilinir) Medine Müdafası Serencamı'nı okumasını tavsiye ederim. Ya da bunu okuduğunu ümit etmek isterim. Bunu okumuş olsaydı, Teşkilat-ı Mahsusa'yı karalamazdı! Okumuş olmasına karşın Teşkilat-ı Mahsusa'yı karalıyorsa çok vahim bir durumdur. Düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin de Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir. Günay, kurban olsun Hasan Tahsin'e. Teşkilat-ı Mahsusa'nın değerli üyeleri tarihimizin isimsiz kahramanlarıdır, milli mücadelenin başta gelen aktörleridir. Teşkilat-ı Mahsusa'nın Mondros Mütarekesi öncesinde ve sonrasında sakladığı silahlar olmasa, milli mücadelemiz belki de imkansız olurdu.

MESAİMİZİ MÜZE KURMAKLA MI HARCAYACAĞIZ

Sayın Günay 12 Eylül döneminde hapis yattığı Kirazlıdere askeri tesislerinin Demokrasi Müzesi yapılmasını istiyor. Ben de aynı dönemde Toptaşı Cezaevi'nde hapis yattım. Şimdi, 'Burayı da müze yapalım mı diyeceğiz?' Mesaimizi, Türkiye'nin her yerindeki acı olayların yaşandığı yerleri müze yapmakla mı geçireceğiz? Ben Madımak'ın da müze yapılmasına karşı çıkmıştım. Her ulusun tarihi böyle acı olaylarla doludur. Türkiye tarihi de buna dahildir.

MEDİNE MÜDAFASI SERENCAMI

MEDİNE'DE kuşatma altındaki Türk kuvvetlerinin parası bitmek üzeredir. Enver Paşa İstanbul'da bir sandık altını Kuşçubaşı Eşref komutasındaki küçük bir Teşkilat-ı Mahsusa kuvvetiyle Medine'ye gönderir. Ancak bu kuvvet yolda esir düşer.

akşam



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs