Hep aynı taktik: Bana ait değil polis koydu | " /> Hep aynı taktik: Bana ait değil polis koydu | "/>

En Sıcak Konular

Hep aynı taktik: Bana ait değil polis koydu

1 Ocak 2010 09:21 tsi
Hep aynı taktik: Bana ait değil polis koydu  
 
Arınç'ın evinin çevresinde gözaltına alınan Albay Erkan Y. B. ile binbaşı İbrahim G'nin savcılık sorgusunda üzerlerinde çıkan adres notunun kendilerine ait olmadığını ileri sürdüğü belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre Albay Erkan Y.B., "Bulunan pusula bana ait değildir. O ana kadar üzerimde böyle bir not yoktu. Polisler bizi arabadan çıkardıklarında, ellerimi arkadan kelepçelediler. Üst araması da yaptılar. Kanaatimce polisler ihbarın devamında soruşturmayı derinleştirmek için cebime bunu koydu." dedi.

"Polis koydu" savunması, daha önce gerçekleştirilen birçok kritik operasyon ve soruşturmada kullanılan bir taktik olarak kayıtlara girdi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan kroki ve Ankara Zir (Yenikent) Vadisi'ni işaret eden pusulada işaret edilen yerler kazıldığında el bombaları ve mermiler ortaya çıktı. Mustafa Dönmez, "Zir Vadisi krokisi ve bulunan mühimmatların hiçbiri bana ait değil. Polis komplosu, mühimmatı polis koydu." ifadelerini kullandı. Ancak bu savunma bizzat aramalarda yer alan askeri yetkililer tarafından yanlanlandı.

Türkiye'yi dehşete düşüren Kaos Planı'nın deşifre olmasının ardından aynı taktiğe başvuruldu. Millete komplo belgesi Ergenekon davasının tutuklu sanığı Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde bulundu. Öztürk, "Büro arandığı sırada bulunduğu iddia edilen CD'nin, polis memurlarınca konulduğunu tespit ettik." savunmasını yaptı. Benzer bir olay, Birinci Ergenekon iddianamesi kapsamında yargılanan Ali Yiğit'in ifadelerinde görüldü. Ergenekon soruşturması Ümraniye'de bir evde bulunan el bombalarıyla başladı. Mühimmatın bulunduğu evin sahibi Mehmet Demirtaş'ın yeğeni olan Ali Yiğit, "Cezaevinde bulunduğum sürede de tehdit mektupları alıyordum. 'Bombaları polis koydu' diyeceksin şeklinde tehdit ettiler." itirafında bulundu.

zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs