takip savcıya tehdit mesajı | " /> takip savcıya tehdit mesajı | "/>

En Sıcak Konular

Hakime takip savcıya tehdit mesajı

1 Ocak 2010 08:11 tsi
Hakime  takip savcıya tehdit mesajı 
Seferberlik Tetkik Kurulu'nda sürdürülen aramalar altıncı gününe girerken, dün Ankara caddelerinde hareketli saatler yaşandı.

Hâkim Kadir Kayan'ı takip ettikleri öne sürülen Kangoo model iki araca polis operasyon düzenledi. Durdurulan araçlardan 4. Kolordu Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri'nde görevli 7 asker çıktı. Soruşturmayı yürüten Savcı Bilgili'ye ise tehdit mesajları yağıyor.

Devletin zirvesine suikast soruşturması çerçevesinde Özel Kuvvetler'de yapılan aramanın yankıları sürerken, Hâkim Kadir Kayan'ın takip edildiği iddiası dün gündeme bomba gibi düştü. 'Kozmik oda'da aramalarını sürdüren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayan, kendisini takip ettiğinden şüphelendiği iki aracı plakasıyla birlikte polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele ekipleri, araçlardan birini Uğur Mumcu Caddesi'nde yoluna devam eden diğer aracı ise Mamak'ta durdurdu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Ankara 4. Kolordu Komutanlığı'na ait olduğu belirlenen araçlardan sivil giyimli askerler çıktı. Polisin arama yapmak istemesi üzerine askerî personel olduklarını beyan eden 1'i uzman 6'sı er, 7 askerî personel gözaltına alındı. Merkez Komutanlığı'na götürülen askerlerin 'yanlış anlaşılma var' iddiasıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Seferberlik Tetkik Kurulu'nda görevli 3 subayı 'silahlı örgüt kurmak' suçlamasıyla mahkemeye sevk eden Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye de tehdit mesajları gönderildiği ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Emniyet, Savcı Bilgili'ye yollanan, "Bu işlerle uğraşma, sonun Doğan Öz gibi olur" mesajlarının kaynağını araştırıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada Özel Harp Dairesi'nin arşivlerinde 6 gündür arama yapan Hâkim Kadir Kayan dün 13.00 sularında Çankaya'daki Adalet Lojmanları'ndaki konutundan ayrıldı. Kayan evinden ayrılır ayrılmaz biri gri, diğeri beyaz renkli Kangoo marka iki aracın kendisini takip ettiğinden şüphelendi ve koruma polislerini uyardı. Hâkim Kayan'ın koruma polislerine verdiği talimat üzerine şüpheli araçlardan biri Terörle Mücadele ekipleri tarafından Uğur Mumcu Caddesi'nde durduruldu. Yapılan incelemede 06 E.. .. plakalı Kangoo marka aracın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olduğu saptandı. Araçtan sivil giyimli bir uzman ile üç er çıktı.

Hâkim Kadir Kayan'ın plakasını aldığı ikinci Fiat Doblo marka araç ise bir süre takipten sonra Mamak Saime Kadın 54. Cadde'de durduruldu. 06 .. .. plakalı araçta da yine sivil giyimli üç askerin bulunduğu belirlendi. Şüpheli iki araç, içindekilerle birlikte Merkez Komutanlığı'na götürüldü. 1'i uzman çavuş, 6'sı er 7 askeri personel olan askeri personel, Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Özel yetkili cumhuriyet savcısının burada ifadelerini aldığı personel serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre Çankaya'da durdurulan araçtaki, biri uzman çavuş olan 4 personel ifadesinde bir kuvvet komutanının konutunda görevli olduklarını ve alışverişten döndüklerini ileri sürdü.

Diğer araçtaki 3 personel ise üst düzey bir komutanın konutundaki tadilat çalışmasından döndüklerini iddia etti.

zaman



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs