En Sıcak Konular

Erdoğan: Beni YÖK hakkında konuşturmayın! 

0 0 0000 00:00 tsi
YÖK'ün bilime sınır getirdiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Diyor ki tıp fakültesi açamayız. Ne demek açamazsın. Senin görevin bu” diye konuştu. 

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki, bu YÖK anlayışı ülkemizde bilime sınır getirmiştir. Diyor ki, tıp fakülteleri açamayız. Ne demek açamayız? Açacaksın. Senin görevin bu” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, 4 yıl sonra tekrar geldiği Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülke genelinde tek boyutlu değil, çok boyutlu bir kalkınma peşinde olduklarını ifade ederek, ulaştırmada da aynı anlayış doğrultusunda hareket etmenin önemini vurguladı.
HİÇ BİLİME ENGEL OLUNUR MU?

Erdoğan, “Bizim bakanlar kurulumuzda bir tane fakülte talebi bekletilmedi onaylandı. Bilime engel, sınır olur mu? Ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki, ülkemizde bilime sınır getiriyor. Konuşmak istemiyorum, dertliyim. Tıp fakültelerini açamayız diyor, açacaksın senin görevin bu, benim ülkemde doktora ihtiyaç var, kim yetiştirecek sen yetiştireceksin sen! Senin görevin bu, hükümet olarak ben yetiştirmeyeceğim. Benim görevim sana imkan zemin hazırlamak, yetiştirmeye gelince sen yetiştireceksin. Ondan sonra benim yeterli doktorum yok diyemezsin. Türkiye'de özel hastanelerde yabancı doktoların çalışmasına yönelik kanun çıkarmak istedik. Bazıları onu eleştiriyor. Benim hastam Amerikaya gideceğine, Amerikalı burada tedavi olsun” dedi.

İNSANLARIN BEYİNLERİNİ OKURSAN...

Hayırseverlerin üniversite kurulması durumunda maddi destek vereceklerini belirten Erdoğan, “10 ilde ünirversite kuracağız, gönderdik. YÖK'te hâlâ düzenleme yapıp göndermiyorlar. 81 ilde üniversite yapsak bir şey kaybetmeyiz. Sen insanların beyinlerini okumaya kalkarsan bu ülkede öğretim üyesi çıkmaz. Bunun önünü açmamız lazım, 10 il bekliyor. Hâlâ oyalıyor. Halbuki gönderse, hemen parlamentodan çıkaracağız. Bir an önce üniversiteler kurulacak” diye konuştu.


Bütçe rakamları çarpıtılamaz

Gazeteci Şükrü Kızılot'un kamu finansman açığının aslında çok daha yüksek olduğunu belirten yazısı ile ilgili olarak Erdoğan, “Öyle bir ifade kullanmışsa o çirkin bir şey, her şeyi delillendirilmiş bir bilgiyi kalkıp bu şekilde değerlendirmesi, çok çirkindir, yanlıştır. Bir defa hiçbir zaman devletin bütçe kayıtlarıyla ilgili olarak hiçkimsenin aldatıcı ifade kullanmaya hakkı yoktur” diye konuştu.


Kararname için Köşk'le görüşmeler sürüyor

Erdoğan, bir gazetecinin, “Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesine son şeklinin verildiği söyleniyor, şu anda ne aşamada?” sorusuna karşılık, “Şu anda Çankaya ile İçişleri Bakanı görüşmelerini yapıyor. İstişarelerimizden sonra listemizi taslak olarak gönderdik, çalışmaları yapıyorlar. Ondan sonra... “ dedi. Erdoğan, gıdadaki KDV indirimi ile ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


301, Meclis'e geldiğinde gerekli değişiklik yapılır

Başbakan Erdoğan, 301. maddeye ilişkin detayların sorulması üzerine de detayını konuşmaya gerek olmadığını belirterek, “Neticeleri görelim ondan sonra. Arkadaşlarımız inceledi, kanaatlerini alacağım. Benim de oluşan bir kanaatim var. O kanaati birleştirip ondan sonra da Meclis'e bu yeni şekliyle göndereceğiz” dedi. “Ne zaman Meclis'e gelir?” sorusuna Erdoğan, “En kısa zamanda” cevabını verdi.

yenişafak



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs