En Sıcak Konular

Kanaltürk'ü Murdoch'a satacakmış!

0 0 0000 00:00 tsi
Kanaltürk'ü Murdoch'a satacakmış! "Kanalım CHP'nin emrinde" diyerek dikkatleri üzerine çeken ve hükümete yaptığı muhalefet ile tanınan Tuncay Özkan ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Birinci elden tanık anlatıyor...

Maliye'nin hesaplarında inceleme başlatması Tuncay Özkan'ı gündemin ortasına oturttu. Tuncay Özkan 17 milyon doların sünnet düğününden kaldığını söylemişti ancak Maliye'nin denetiminden kurtulamadı.

Bu noktada iki tartışma konusu var. Birincisi Maliye'nin yaptığı araştırmanın hukuki boyutu. Araştırmanın muhatabı olan isimler Maliye'nin hesaplarında kendilerine haber vermeden inceleme yapmak istediğini ancak bunun yasaya aykırı olduğunu belirtiyor.

İkinci tartışma konusu ise denetim ile karşı karşıya kalan Tuncay Özkan'ın, hakkında yapılan mali denetimleri hükümetin baskı aracı olarak yansıtması. Basın dünyasının önde gelen isimleri bir gazeteciye yapılacak baskıya kesinlikle karşı geleceklerini ancak gazetecilikten medya patronluğuna yükselmiş isimlerin de şeffaf olması ve denetimlerden rahatsızlık duymaması gerektiğini belirtiyor.  

Murdoch'a satmak istemiş!

Bu arada Sabah gazetesi yazarı Fatih Altaylı köşesinde ilginç bir iddia ortaya attı. Tuncay Özkan'dan "yakın arkadaşım" diye bahseden Altaylı, Özkan'ın bizzat kendisine önemli bir gelişmeyi aktardığını belirtti. Altaylı "Tuncay'ın daha önce televizyonu Murdoch'a satmak üzereyken, Ankara'dan birilerinin devreye girmesiyle bu satışın suya düştüğünü bizzat Tuncay Özkan'dan dinlemiştim" diye yazdı.

Amerikalı medya devi Murdoch Türkiye'deki basın dünyasını yakından izliyor. TGRT'yi satın alarak Fox TV'ye dönüştüren Murdoch'un yatırım yaptığı ülkelere sadece ticari anlamda girmediği belirtiliyor. Bu durumda "ulusalcı" bir kanalın sahibi olan Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ü neden ABD'yi bir medya devine satmak istediği de soru işareti olarak kalıyor.

iyibilgi.com



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs