En Sıcak Konular

!kitkat ınya ad ay'ayaknaÇ

0 0 0000 00:00 tsi
!kitkat ınya ad ay'ayaknaÇ Daha önce 'tehlikenin farkında mısınız?' diye siyah bir manşetle 'sahip arayan', Cumhuriyet'e bugün aynı taktiği Çankaya Köşkü seçimleri için kullandı.

Cumhuriyet gazetesi daha önce Arapça alfabesine vurgu yapan reklam kampanyasında, harfleri Arapça karakterleri andırırcasına sağdan sola yazarak, "Tehlikenin farkında mısınız?" diye sormuştu.

Reklamsal açıdan son derece başarılı olan ve dikkat çeken bu kampanya manşeti bir hayli tartışma uyandırmıştı.

İlginç bir tesadüf eseri bu manşetten bir süre sonra gazete bombalanmış ve hemen akabinde Danıştay'a yapılan kanlı baskın gerçekleşmişti. Her iki eylemi gerçekleştirenlerin ortak tanıdıkları olması hayli dikkat çekiciydi.

Bu arada Cumhuriyet gazetesi hem fiyatını 75 Yeni kuruş'a yükseltmiş hem de hafif de olsa bir triaj artışı sağlamıştı...

Cumhuriyet Gazetesinin bu manşetini karikatürist İbrahim Özdabak şu şekilde karikatürize etmişti...

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti'nin sahiplenen ve karanlık ilişkileri hâlâ gün ışığına çıkartılmayan bazı tipler Hrant Dink cinayetine imza atarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası platformad çok zor duruma düşürmüştü. Ama bu skandalın sadece bir bölümüydü. Cinayeti sahiplenen bazı emniyet güçleri, Ogün Samast'ı bir kahraman gibi kullanarak, onunla hatıra fotoğrafı çekecek kadar, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını hiçe saymışlardı..

Bu da yetmezmiş gibi Cumhuriyet'i sahiplenen bazı mihrakların ölme ve öldürme yeminleri gündeme gelmiş ve toplumun nasıl bir karamsar ruh yapısına sokulduğu gözler önüne serilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sahiplenen ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını hiçe sayarak onu yüceltmeye kalkan bunca karanlık güç yetmemiş olacak ki Cumhuriyet gazetesi bugün yine sahip arayan bir manşete inmaz attı.

Cumhuriyet gazetesi bu kez Çankaya seçimlerinin tartışıldığı bir dönemde aynı soruyu sordu ve "Tehlike'nin farkında mısınız?" dedi. Cumhuriyet gazetesi örtülü olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece kendisi zihniyetinin temsil ettiğini öne çıkaran bu manşetiyle siyasi yönünü bir kez daha gözler önüne sermiy oldu. Böylece vatanı ve devleti sevmenin sınırları da bir kez daha tartışamaya açılmış oldu.

İşte Cumhuriyet gazetesinin yine çok tartışma doğuracak olan bugünkü manşeti..

 

Bakalım ülkeyi sahipsiz görme zihniyeti Cumhuriyet'e bu kez prim sağlayacak mı? Tek temennimiz bu ülkenin artık demokratik bir devlet olduğu ve yasalarla yönetildiğinin unutulmayıp, Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin korunmaya çalışılmaması...
 
Haber7



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,969 µs