En Sıcak Konular

PKK’yı bitirebilirdik: 22 MİT uyarısı boşa gitti!

0 0 0000 00:00 tsi
PKK’yı bitirebilirdik: 22 MİT uyarısı boşa gitti! Türkiye, PKK sorunundan çok önce kurtulabilirdi! PKK’nın tüm üst düzey yöneticileri, liderleri, ideologları, askeri planlamacıları, Avrupa sorumluları 10 km. yakınımızda toplandılar.. Birkaç saat içinde herşey bitebilirdi. Ama bitmedi. Çünkü..

Terörist PKK sözde haftanin bölgesinde, Şırnak’ın yaklaşık 10 km. altında kongresini topluyor. Bütün PKK orada. İnananılacak gibi değil ama, tam bir 4 ay boyunca! MİT bu organizasyonu haber alıyor ve ilgili tüm kuruluşlara 22 kez bildiriyor.

Türkiye sınırından 8-10 km. altındaki bu bölgede yukarıdaki vasıflarda 600-650 PKK’lı toplanıyor. Bu dört yılda bir yapılan ve örgütün gelecek stratejilerinin belirlendiği, masaya yatırıldığı bir toplantı. Yani fırsat kaçırılacak gibi değil.

Milli İstihbarat Teşkilatı bu toplantının nerede, ne zaman yapılacağını, kimlerin katılacağını, 22 değişik zamanda 22 kez ilgili resmi kurumlara servis yapıyor. Bu kongreye gereken müdehale yapılsa yıllarca PKK’nın militanlarıyla uğraşılmak zorunda kalınmayacak, PKK neredeyse tamamen bitecek. Ama olmuyor.

General-Amiral toplantısı…

Bu olay Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun 1995 yılında Ankara’da katıldığı general-amiral toplantısında ortaya çıkıyor. Seminere katılan MİT daire başkanlarından birisi durumu açıklıyor, “ama artık yapıldı, bitti” diyor. Bunun üzerine özellikle Pamukoğlu’ndan büyük reaksiyon geliyor. General Pamukoğlu, “bu nasıl olur, ben orada mücadele ediyorum, bir anda hepsini bitirebilirdik, hafsalam almıyor böyle birşeyi” diyor.

Adı geçen PKK toplantısı 1994’ün Kasım ayından 1995’in Şubat ayına değin sürüyor (PKK’nın 5. kongresi) ama neredeyse ilgili herkesin haberi olmasına karşın hiçbir müdehale yapılmıyor.

Peki ama neden?..

Çünkü bu kongrenin bir özelliği bulunuyor.. Bu kongrede ilk kez PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni mağlup edemeyeceği kararını kesin olarak ve üst düzey kadroları tarafından karar altına alıyor.  Terörist örgüt bu karardan sonra hızla siyasallaşmaya (!) başlıyor.

Bölücübaşı ve terörist Öcalan’ın İmralı’da yaptığı savunmalarının bir bölümü de bununla ilgili.. “5. kongreyi yaptık, çevre ülkeleri yeterli desteği sağladılar,  TC de (Türkiye Cumhuriyeti) hoşgörüyle davrandı.”




Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs