En Sıcak Konular

Bush'un silahı PKK'nın cebinden çıktı!

0 0 0000 00:00 tsi
Bush'un silahı PKK'nın cebinden çıktı! Amerikan Ordusu Başmüfettişi Bowen'in Pentagon'a sunduğu 30 sayfalık rapor, büyük soygunu gözler önüne serdi. Irak ordusuna gönderilen 370 bin silahtan 360 bini çalınmış. Silahların bir bölümü PKK'nın elinde.

Kuzey Irak'ta Osman Öcalan'ın şoförlüğünü yapan ve 3 ay önce Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan "Hacı" kod adlı İbrahim Polat'ın, Kürt grupların PKK'ya silah ve patlayıcı madde temin ettiğini ve ABD'li askeri yetkililerin her ay Murat Karayılan'la görüştüklerini ileri sürmesinin ardından, ABD'nin Irak'a verdiği ve kaybolan silahlar yeniden gündeme geldi.

Irak'ın Yeniden Yapılandırılması Özel Denetim Müfettişliği Ofisi Baş Müfettişi Stuart W. Bowen, ABD Savunma Bakanlığı'nca Irak'a verilen 370 bin silahtan 360 bininin nerede olduğunun bilinmediğini tespit ederek, kayıp silahların envanterini de çıkarmış.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

"Hacı" kod adlı İbrahim Polat'ın, Irak'taki Kürt grupların terör örgütü PKK'ya silah ve patlayıcı temin ettiğine ilişkin itiraflarının ardından gözler ABD'nin kayıp silahlarına çevrildi. Bowen'in Pentagon'a sunduğu 30 sayfalık raporda kayıp silahlar gerçeğine işaret ederek, silahların nerede olduğunun bir an önce tespit edilerek Irak Savunma ve İçişleri Bakanlığı'na kaydedilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdiği Lübnan gezisinde, "PKK'nın elinde ABD menşeli silahlar var" açıklamasında bulunmuştu. Başbakan Erdoğan'ın bu tezini ABD Savunma Bakanlığı'na sunulan rapor da doğruladı. Rapora göre ABD'nin Irak'ın yeniden yapılandırılması amacıyla 2003 yılından bu yana gönderdiği silahların kimlerin eline geçtiği bilinmiyor.

EKİM 2006’DA TAMAMLANDI

ABD'nin Irak güvenlik güçlerine verdiği silahların başta terör örgütü PKK'nın eline geçtiği iddiaları üzerine Pentagon, Irak'ta silah soruşturması başlattı. Soruşturmanın önemli bir bölümünü ise Başmüfettiş Bowen yürüttü. 28 Ekim 2006'da tamamlan rapor ABD Savunma Bakanlığı'na sunuldu. Raporda, ABD'nin Irak Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Irak Güvenlik Güçleri'ne (ISF) sağladığı 370 bin silahtan sadece 10 bininin kayıt altına alınabildiği ifade edildi. Raporda, Aralık 2006'ya kadar Irak'a yaklaşık 325 bin ekipmanın sağlanacağı, bunlardan 277 bin 600'ünün Ağustos 2006'da gönderildiği belirtildi. Raporda, "Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin sağlanacak silahların kalitesi, tipi ve miktarını tespit ettiği yardım Irak Yeniden Yapılandırma ve Yardım Fonu (IRRF) çerçevesinde Irak'a gönderildi" denildi.

SİLAHLARIN BİN 528'İ ROKETATAR

Bowen, raporda 370 bin 251 silaha yaklaşık 133 milyon dolar harcandığını ifade etti. Raporda 19 anlaşma ve 142 teslim belgesi yoluyla Irak'a ulaştırılan silahlar arasında özellikle PKK'nın kullandığı Kalaşnikof marka silah ile son yıllarda Türkiye'de birçok olayda kullanılan Glock marka tabancaların Irak'a en çok sağlanan silah olduğu bilgisine de yer verildi. Bowen, Irak Savunma Bakanlığı tarafından kayıt altına alınan silahların ABD tarafından gönderilen silahların seri numarası ile uyuşmadığına dikkat çekip, silahların bir an önce Irak'ın Savunma ve İçişleri Bakanlığı'na kaydedilmesini istedi.

Rapora göre ABD'nin Irak'a yaptığı silah yardımının dağılımı şöyle: 138 bin 813 9mm Glock, 165 bin 409 Kaleşnikof AK- 47, 38 bin 53 Glock 9 mm generic, 14 bin 983 makineli tüfek RPK, 384 shotgun, 60 keskin nişancı tüfeği Siper Rifle, bin 528 Luncher RPG- 7 roketatar, 3 bin 900 el bombası.

Bugün



Bu haber 1,396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,489 µs