En Sıcak Konular

İran’dan nükleer işbirliği teklifi!

0 0 0000 00:00 tsi
İran’dan nükleer işbirliği teklifi! İran Dışişleri Bakanı Mutteki, Ankara'ya sıcak mesajlar verdi. Türkiye ile çözülemeyecek hiçbir sorun bulunmadığını belirtten Mutteki nükleer enerjide işbirliği teklif etti.

İran ve Türkiye arasında halledilemeyecek hiçbir konu ve sorunun olmadığını ifade eden Mutteki, İran ve Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarda oldukça aktif bir rol oynayabileceğini kaydederek, nükleer enerji üretiminde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

KORUMA ORANI YÜKSEK

Türkiye-İran 19. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı dün Ankara'da yapıldı. İran tarafına Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'nin başkanlık yaptığı yaptığı toplantıda Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Türkiye ile İran arasındaki dış ticaret hacminin 2006 yılında bir önceki yıla göre yüzde 52 oranında artarak, 6,7 milyar dolara yükseldiğini ancak Türkiye'nin dış ticaret açığı verdiği ülkeler arasında İran'ın dördüncü olduğunu söyledi. Tüzmen, “O zaman çok memnun olamıyoruz” dedi.
Türkiye'nin İran'a karşı uyguladığı sanayi ürünlerinde ortalama koruma oranın yüzde 4'ün altında olduğunu hatırlatan Tüzmen, İran'ın Türk mallarına uyguladığı ortalama koruma oranının belirli sektörlerde çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Tüzmen bu konuda İran'dan adım beklediklerini belirtti.

HER SORUNU ÇÖZERİZ

İran Dışişleri Bakanı Mutteki ise, İran ve Türkiye arasında halledilemeyecek hiçbir konu ve sorunun olmadığını belirterek, 2007 sonunda ticaret hacminin 10 milyar dolar olmasını istediklerini söyledi. İran ve Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarda oldukça aktif bir rol oynayabileceğini belirten Mutteki ileri teknoloji ve barışçıl amaçlı nükleer enerjiden yararlanma gibi uluslararası düzene ilişkin konularda ortak çalışma teklifinde bulundu.

YENİ ŞAFAK



Bu haber 244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,073 µs