En Sıcak Konular

Gerçek çuvalcı paşa ortaya çıktı!

0 0 0000 00:00 tsi
Gerçek çuvalcı paşa ortaya çıktı! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'deki gezisinde özetle "General David Petreaus 'çuvalcı paşa' değildir, ama gerçek general kimdir açıklayamam" sözlerinden sonra gerçek çuvalcı ortaya çıktı. Kim mi? İşte sicili...

Gerçek kimliği ortaya çıkan "Çuvalcı Paşa" Raymond Odierno'nun Irak Devrik lideri Saddam Hüseyin için “fare gibi yakaladık” diyen kişi olduğu anlaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'deki gezisinde özetle "General David Petreaus 'çuvalcı paşa' değildir, ama gerçek general kimdir açıklayamam" sözlerinden sonra gerçek çuvalcı General'in Raymond Odierno olduğu ortaya çıkmıştı. Pentagon'da çalıştığı bilinen Odierno hakkında söylenmeyen ise ne kadar önemli bir görevi üstlendiği ve geçmişte yaptıkları oldu.

Saddam'ı yakalamıştı

Irak'ta görev yaptığı sırada 4. Piyade Tümeni Komutanı olarak görev yapan Odierno, Irak devrik lideri Saddam Huseyin'i kızıl şafak adı verilen bir operasyonla yakalamıştı.

Fare gibi yakaladık

250 gündür kaçak olan Saddam için bir basın toplantısı düzenleyen Odierno operasyonu anlatırken Saddam'ın hali için "Çok şaşkın ve yönünü şaşırmış haldeydi. Bir silah taşıyordu, ama direniş göstermedi. Bir fare gibi yakalandı. Çukurun dibindeyken mücadele edemezsiniz" demişti.

Karşılığı yok

General Odierno'nun ABD Genelkurmay'ındaki pozisyonunun ise Türkiye'de karşılığı yok. Özetle söylemek gerekirse General Odierno, ABD Genelkurmay Karargahında düzenlenen en üst düzey toplantılara Genelkurmay Başkanı Oramiral Peter Pace'in yardımcısı sıfatıyla katılıyor.

Bush aday gösterdi

Türk askerinin başına çuval geçirdikten 1 yıl sonra ABD Başkanı George Bush'un aday göstermesi ve Senato'nun onayı ile bu göreve gelen General Odierno yönetici olarak Genelkurmay ikinci Başkanı'na bağlı olarak çalışıyor.

Planlamadan o sorumlu

Odierno'nun görev alanında Planlama ve Operasyon dairesi ile Kuvvet programları bulunuyor.

Hurriyetusa



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,189 µs