En Sıcak Konular

"Ortak müdahale edelim!"

0 0 0000 00:00 tsi
İran Dışişleri Bakanı Mutteki ile görüşmesi sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyen Gül, İslam ülkeleri arasındaki sorunlar için ortak müdahale çağrısında bulundu. Gül hangi sorunlu bölgeyi ima etti?

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, son dönemlerde İslam dünyası içinde farklı farklı eğilimlerin ortaya çıktığına işaret ederek, "Bütün ülkeler olarak hepimizin bunlara müdahale etmemiz, Müslümanlar arasında herhangi bir sorun varsa, bu sorunları konuşarak, barışçı yollarla çözebilmemiz gerekir" diye konuştu.

Gül, Ankara'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, bir soru üzerine, bölgede ortaya çıkmış iki ayrı kutbun sözkonusu olmadığını belirtti, ancak kutuplaşma eğilimlerine müdahale edilmemesi ve diyaloğun kurulmaması halinde kutuplaşmaların ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Bakan Gül, Pakistan'da hafta sonunda düzenlenecek olan, Orta Doğu sorununun ele alınacağı toplantıya İran'ın katılmayacak olmasının hatırlatılması üzerine, bu toplantıyı kesinlikle İran'a karşı bir toplantı olarak asla düşünmediklerinin altını çizerek, "Zaten böyle bir toplantı olursa, o zaman da katılmayız" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Mutteki de bu toplantıyı İran'a karşı yapılmış bir toplantı olarak düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine, kendisinin de Gül ile aynı görüşleri paylaştığını, bu toplantıyı İran'a karşı yapılmış bir toplantı olarak görmediklerini ifade etti.

Hurriyet



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs