En Sıcak Konular

Evcil’e hem ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, hem 10 yıl hapis istendi

0 0 0000 00:00 tsi
YARGITAY'ın bozma kararının ardından Nesim Malki cinayeti davasında Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

      Karar aşamasına gelen davanın duruşmasında mütalaa veren savcı, sanıkların ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi. Savcı, Evcil’in ayrıca yağma suçundan 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
      Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugünkü duruşmaya, ‘Bozuk Para Operasyonu’ kapsamında tutuklanan Erol Evcil ile bir başka suçtan cezaevinde olan Burhanettin Türkeş, tutuksuz sanıklar Şükrü Elverdi, Emin Menge ve Mücahit Çakal katılmadı. Aynı davada sanıklara işkence gördükleri halde işkence görmediklerine ilişkin rapor verdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyya Göl’ün de gelmediği duruşmada, Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu ile diğer sanık avukatları hazır bulundu.
      Sanıklar hakkında mütalaa veren cumhuriyet savcısı, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Şükrü Elverdi, Emin Mengü ve Mücahit Çakal’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi. Bu arada Erol Evcil’e, ‘Erol Erkohen’e yönelik yağma’ suçundan da ayrıca 10 yıl ağır hapis cezası verilmesini istedi.
      Savcı, Evcil’e işkence görmediği yönünde rapor verdikleri iddia edilen Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyye Döl’ün ise 6’şar ay hapisle cezalandırılması talep etti. Duruşma, sanıkların son savunmalarını yapmaları için ertelendi.
      Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil, Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkındaki kararı, yeni Türk Ceza Kanunu uyarınca bozmuştu. Kararın yeni TCK’ya göre yeniden değerlendirilmesi, cinayet suçundan beraatlerine karar verilen Emin Menge’nin ‘cinayete yardım etmek’ ve Mücahit Çakal’ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanmalarını istemişti.
     Milliyet



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,702 µs